Werkzaamheden

Werkzaamheden Maasdeltatunnel bijna afgerond; het Scheur iets langer gesloten voor de scheepvaart

Gepubliceerd op: 7 november 2023 - Laatste update: 8 november 2023, 11:43

Waar de afzinkoperatie van het 2e tunneldeel van de Maasdeltatunnel 6 november 2023 voor op schema liep, nemen de afrondende werkzaamheden op 7 november meer tijd in beslag. Hierdoor kan het Scheur (de Nieuwe Waterweg) niet om 15.00 uur worden opengesteld voor de scheepvaart. De afsluiting van de waterweg duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Afzinken tunneldeel Isabella

Maandagochtend (6 november) startte rond 06.30 uur het transport van tunneldeel Isabella, waarna ze rond 08.00 uur op de afzinklocatie aankwam. Halverwege de middag kon het werkelijke afzinken beginnen. Rond 05.00 uur op dinsdag 7 november lag het tunneldeel op de bodem van het Scheur en kon het deurtje naar het zuidelijke tunneldeel Alara worden geopend.

Daarna is gestart met de afrondende werkzaamheden, waaronder het losmaken van de hijspunten van het tunneldeel. Deze activiteiten hebben iets langer geduurd dan gepland.

Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg, de A24, die de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt u op de website Blankenburgverbinding.