Nieuwsbericht

Online magazine Bereikbaar Zeeland: flinke hinder door onderhoud aan Vlaketunnel en Dampoortaquaduct

Gepubliceerd op: 30 oktober 2023 - Laatste update: 1 november 2023, 09:00

Een deel van de technische installaties van de Vlaketunnel en het Dampoortaquaduct bereiken het einde van hun levensduur. Daarom vervangt Rijkswaterstaat de installaties.

De Vlaketunnel is vanwege deze werkzaamheden afgesloten van 31 oktober tot 6 november 2023. Het dampoortaquaduct is afgesloten van 8 november tot 13 november 2023.

Over het magazine Bereikbaar Zeeland

In het magazine Bereikbaar Zeeland vertelt omgevingsmanager Eric Eussen wat er gaat gebeuren in de tunnel en het aquaduct. Een infographic laat zien welke onderdelen Rijkswaterstaat vervangt.

In de 10e editie van het magazine leest u ook over de voortgang en mijlpalen van het project Bereikbaar Zeeland. Ook vertellen we u meer over de wervingscampagne voor sluisoperators. Verder leest u hoe we de haalkabels en veerbuffers van de Kreekraksluizen vervangen, hoe we verschillende steigers en loswallen renoveren en hoe we omgaan met werkzaamheden in de buurt van beschermde planten en dieren. Tot slot vertelt het magazine over de manier waarop Rijkswaterstaat sluiscomplex Zandkreek renoveert en de bruggen over het Kanaal Gent-Terneuzen inspecteert.

Abonneren magazine Bereikbaar Zeeland

U kunt alle verhalen nu bekijken in het magazine Bereikbaar Zeeland. Wilt u automatisch een melding ontvangen van volgende edities? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland. Zo ontvangt u in het vervolg als eerste de nieuwsbrief met het magazine in uw mailbox.

Meer informatie bereikbaar Zeeland

We werken de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten zijn gebouwd in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. Ze zijn door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom worden ze nu vernieuwd.

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland voor een overzicht van alle projecten.