Werkzaamheden

Molenbrug: start vervanging 4 opleggingen; 9 oktober 2023 - januari 2024

Gepubliceerd op: 5 oktober 2023, 12.37 uur - Laatste update: 5 oktober 2023, 12.46 uur

Rijkswaterstaat gaat 4 opleggingen van de Molenbrug in Kampen vervangen. Een oplegging is het punt waar de stalen brug op de betonnen pijler rust. De werkzaamheden starten op maandag 9 oktober 2023 met de bouw van hangsteigers onder de brug en duren tot januari 2024.

De weggebruikers ondervinden zeer beperkte hinder en kunnen gedurende de werkzaamheden de brug blijven gebruiken.

Tijdens de werkzaamheden rijdt het landbouwverkeer niet over de parallelbaan, maar over de hoofdrijbaan van de brug. Voor het overige verkeer inclusief fietsers, voetgangers en hulpdiensten verandert er niets.

Zij gaan op dezelfde manier over de brug, als normaal het geval is. Verkeersregelaars aan beide zijden van de brug leiden het verkeer in goede banen.

Vervangen opleggingen Molenbrug

De opleggingen bij de 4 pylonen van de Molenbrug in Kampen zijn versleten. Om de opleggingen te kunnen verwijderen, krikken we het brugdek een paar mm omhoog. Daardoor ontstaat er ruimte om de oude opleggingen weg te halen en nieuwe opleggingen te plaatsen.

Als alle opleggingen zijn vervangen, laten we de brug weer zakken en rust de brug op deze nieuwe opleggingen. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer gewoon over de brug blijven rijden.

Onderhoud Molenbrug

De infrastructuur in Nederland is van goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Meer informatie werkzaamheden Molenbrug

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op de projectpagina Inspecties en onderhoud Molenbrug.