Werkzaamheden

Sluizencomplex Terneuzen: dicht weekend; 6 - 9 oktober 2023

Gepubliceerd op: 28 september 2023, 12.48 uur - Laatste update: 6 oktober 2023, 10.27 uur

Project Nieuwe Sluis Terneuzen werkt aan de definitieve wegen over het sluizencomplex. In het weekend van 6 tot 9 oktober wordt een nieuwe rotonde aangesloten op de bestaande weg.

Ook wordt de aansluiting van de weg over de primaire waterkering tussen de rotonde en de noordbrug van de Oostsluis gerealiseerd. Daardoor is het hele sluizencomplex afgesloten van vrijdag 6 oktober 19.00 uur tot 06.00 uur maandag 9 oktober 2023.

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Houd rekening met extra reistijd.

Werkzaamheden

Dit weekend wordt een deel van de oostzijde van de weg langs het sluisplateau van de Nieuwe Sluis opnieuw aangelegd, zodat deze op de nieuwe rotonde aansluit. Daarnaast wordt de nieuwe route voorzien van cameramasten, bebording en wegmarkering.

Na de weekendafsluiting wordt het verkeer over de noordbrug van de Nieuwe Sluis en de nieuwe rotonde geleid. Het in gebruik nemen van de rotonde brengt nieuwe verkeerssituaties met zich mee. Dat kan weer even wennen zijn.

Verkeershinder

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Sluiskilbrug of Sluiskiltunnel. De omleidingsroute staat aangegeven met gele borden. Ook openbaar vervoer rijdt niet over het sluizencomplex. Fietsers en voetgangers kunnen het sluizencomplex wel passeren. De omleidingsroute staat aangegeven met gele borden.

Uitkijkpunt tijdelijk niet bereikbaar

Na de weekendafsluiting wordt de route via de zuidbrug tijdelijk afgesloten voor verkeer. We voeren dan testen uit op de zuidbrug. Ook richten we de nieuwe weg langs de oostkant van de Nieuwe Sluis verder in met belijning, verlichting en signalering.

Als dat is afgerond, kan het verkeer ook weer over de zuidbrug van de Nieuwe Sluis rijden. Het uitkijkpunt is hierdoor tot 9 november 2023 niet bereikbaar.