Werkzaamheden

Verkeershinder rond Zwolle-Zuid; 15 - 25 augustus 2023

Gepubliceerd op: 3 augustus 2023, 10.39 uur - Laatste update: 17 augustus 2023, 13.13 uur

Gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat voeren onderhoud uit aan de A28-aansluiting Zwolle-Zuid/Spoolderplein en aan de IJsselallee in Zwolle. In verband met de werkzaamheden zijn de wegen in fasen afgesloten tussen dinsdagochtend 15 augustus en vrijdagochtend 25 augustus 2023.

Houd rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Plan uw reis van tevoren, reis anders of op een ander moment.

Rijkswaterstaat en de gemeente Zwolle voeren onderhoud uit op het Spoolderplein en de op- en afritten van de aansluiting Zwolle-Zuid (18); de IJsselallee tussen het Spoolderplein en de Spoolderbergweg; en op de Spoolderbergweg tussen de IJsselallee en de Beukenallee.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit onderhoud aan het asfalt, het vervangen van lussen in het wegdek voor de verkeersregelinstallaties en het opnieuw aanbrengen van de markering.

Afsluitingen Zwolle-Zuid

De gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat werken nauw samen zodat de werkzaamheden gedeeltelijk tegelijkertijd en gedeeltelijk aansluitend op elkaar plaatsvinden. De hinder voor het verkeer wordt hierdoor zo veel mogelijk beperkt. Het werk vindt plaats in verschillende fasen met verschillende afsluitingen per fase:

  • dinsdag 15 augustus 06.00 uur tot vrijdag 18 augustus 17.00 uur: Spoolderbergweg
  • dinsdag 15 augustus 06.00 uur tot dinsdag 22 augustus 05.00 uur: IJsselallee
  • vrijdag 18 augustus 05.00 uur tot dinsdag 22 augustus 05.00 uur: afrit Zwolle-Zuid
  • vrijdag 18 augustus 18.00 uur tot dinsdag 22 augustus 05.00 uur: Spoolderplein zuidzijde en oprit Zwolle-Zuid
  • dinsdag 22 augustus 05.00 tot vrijdag 25 augustus 05.00 uur: Spoolderplein noordzijde inclusief op- en afrit naar de A28

Omleidingsroutes hinder Zwolle-Zuid

Borden langs en boven de weg geven omleidingsroutes aan. De omleidingen gaan voornamelijk via IJsselallee – Oldeneelallee – Ceintuurbaan – A28 Noord en via Blaloweg – Rieteweg – Nieuwe Veerallee. Met name de rijroute Ceintuurbaan zal voor doorgaand verkeer belangrijk zijn.

Afsluiting IJsselallee

Doorgaand verkeer richting Zwolle-Zuid/Almelo wordt omgeleid via A28 afrit Noord, Ceintuurbaan, Oldeneelallee en omgekeerd. Lokaal verkeer wordt via diverse ontsluitingswegen omgeleid. De IJsselallee vanuit Zwolle richting A28 blijft bereikbaar tot vrijdag 18 augustus 18.00 uur.

Afsluiting Spoolderplein zuidzijde

Doorgaand verkeer richting Almelo wordt omgeleid via de A50/A1. Doorgaand verkeer richting Hasselt/Genemuiden wordt omgeleid via A28/afrit Nieuwleusen. Lokaal verkeer wordt omgeleid via diverse ontsluitingswegen.

Afsluiting Spoolderplein noordzijde

Doorgaand verkeer richting Zwolle Zuid/Hattem/Hanzeland wordt omgeleid via A28 afrit Noord, Ceintuurbaan, Oldeneelallee en IJsselallee.

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland en de wegen in Zwolle zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden voeren Rijkswaterstaat en gemeente Zwolle regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Meer informatie over werkzaamheden Zwolle-Zuid?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de A28 op onze pagina Onderhoud wegen Oost-Nederland.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de IJsselallee op de projectpagina van de gemeente Zwolle. Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar de website Merlin.