Werkzaamheden

A6: 4 nachtafsluitingen parallelbaan Almere tussen Almere-Buiten en Almere-Oostvaarders; 20 - 28 juli 2023

Gepubliceerd op: 14 juli 2023, 12.15 uur - Laatste update: 5 december 2023, 15.35 uur

We voeren tussen donderdag 20 en vrijdag 28 juli 2023 in 4 avonden en nachten werkzaamheden uit aan de parallelbaan van de A6 tussen Almere-Buiten (6) en Almere Oostvaarders (8). Van 20 op 21 juli en van 26 op 27 juli is de parallelbaan A6 richting Lelystad dicht van Almere-Buiten tot Almere-Oostvaarders.

Van 25 op 26 juli is de parallelbaan A6 richting Amsterdam dicht van Almere-Buiten tot Almere-Oostvaarders. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het levensverlengend onderhoud dat we uitvoeren aan de A6 tussen Almere-Poort en Almere-Oostvaarders tot eind juli 2023.

Afsluitingen en omleidingen Almere richting Lelystad

Van 20 tot 21 juli tussen 22.00 - 05.00 uur en van 26 tot 27 juli 2023 tussen 21.00 - 06.00 uur is dicht:

 • de parallelbaan A6 tussen Almere-Buiten (6) en Almere-Oostvaarders (8)
 • de af- en oprit Almere-Buiten en Nobelhorst (6) 
 • de af- en oprit Almere-Regenboogbuurt/Eilandbuurt (7)
 • de afrit Almere-Oostvaarders (8)
 • in knooppunt Almere de verbindingsweg van de A6 vanuit Amsterdam naar de A27 richting Eemnes
 • in knooppunt Almere de verbindingsweg van de A27 vanuit Eemnes naar de A6 richting Lelystad

Doorgaand verkeer vanuit Amsterdam met bestemming Lelystad kan gebruik maken van de hoofdrijbaan A6. Verkeer vanuit Almere met bestemming Lelystad wordt omgeleid naar de Hogering (N702) en de Tussenring (N703) in Almere om via oprit Almere-Oostvaarders (8) de A6 op te gaan. 

Verkeer vanuit Amsterdam naar Almere-Buiten, Almere-Regenboogbuurt en Almere-Oostvaarders leiden we om via de hoofdrijbaan A6 richting Lelystad om bij afrit Lelystad-Airport (9) te keren naar de A6 richting Amsterdam naar de afritten.

Afsluitingen en omleidingen Almere richting Amsterdam

Van 25 tot 26 juli tussen 22.00 - 05.00 uur is dicht:

 • de parallelbaan A6 tussen Almere-Oostvaarders (8) en Almere-Buiten en Nobelhorst (6)
 • de af- en oprit Almere-Oostvaarders (8)
 • de af- en oprit Almere-Regenboogbuurt/Eilandbuurt (7)
 • de oprit Almere-Oostvaarders (8)
 • in knooppunt Almere de verbindingsweg van de A6 vanuit Lelystad naar de A27 richting Eemnes
 • in knooppunt Almere de verbindingsweg van de A27 vanuit Eemnes naar de A6 richting Amsterdam

Doorgaand verkeer vanuit Lelystad met bestemming Amsterdam kan gebruik maken van de hoofdrijbaan A6. Verkeer vanuit Almere met bestemming Amsterdam wordt omgeleid via de Buitenring, de Hogering (N702) en de Tussenring (N703) in Almere om via Knooppunt Gooimeer de A6 op te gaan.  

Verkeer vanuit Lelystad naar Almere-Oostvaarders, Almere-Regenboogbuurt en Almere-Buiten leiden we om via de hoofdrijbaan A6 richting Almere om bij afrit Almere-Stad (5) te keren naar de A6 richting Lelystad naar de afritten.

Levensverlengend onderhoud

Tot en met 28 juli 2023 passen we levensverlengend onderhoud toe op de A6 tussen Almere-Poort en Almere-Oostvaarders in beide richtingen. Dit houdt in dat we het asfalt verjongen door het aanbrengen van verjongingsmiddel.

Met deze verjongingscrème verlengen we de levensduur van de waterdoorlatende toplaag (ZOAB) van de snelweg en houden we deze kwalitatief op niveau. De crème wordt afgedekt met een laagje heel fijn zand waardoor weggebruikers die na de werkzaamheden over de A6 rijden tijdelijk kleine stofwolken kunnen waarnemen.

Meer informatie werkzaamheden A6

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.