Nieuwsbericht

Calamiteit op Waalbrug: platen onder aanbruggen Waalbrug verwijderd

Gepubliceerd op: 26 juni 2023, 15.23 uur - Laatste update: 13 juli 2023, 13.26 uur

Op zaterdag 17 juni 2023 heeft zich aan het einde van de middag een incident voorgedaan op de Waalbrug, waarbij een plaat op het nabijgelegen recreatiestrandje terechtkwam. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Direct na het incident heeft de gemeente Nijmegen het gebied afgezet en veiliggesteld met hekken.

Herstelwerkzaamheden Waalbrug

Op zondagochtend 18 juni 2023 heeft Rijkswaterstaat met behulp van een drone een inspectie uitgevoerd. Ook aan de Lentse zijde zijn bij een inspectie platen aangetroffen. Ook hier is het gebied onder de brug afgezet.

Samen met de aannemer en de gemeente is vervolgens een plan van aanpak opgesteld om de overige platen op een veilige wijze zo spoedig mogelijk te verwijderen. Zodra de herstelwerkzaamheden zijn afgerond, zullen de hekken worden verwijderd en zal het recreatiestrand bij de Waal weer toegankelijk zijn voor publiek. Tijdens de Vierdaagse zijn de festivallocaties, zoals De Kaaij, toegankelijk voor publiek.

Update

De afgelopen weken heeft de aannemer in opdracht van Rijkswaterstaat de platen onder aanbruggen van de Waalbrug verwijderd. Dit is zowel aan de kant van Nijmegen als in Lent gebeurd. Na de werkzaamheden worden de hekken weggehaald en zijn de recreatiestranden zijn weer beschikbaar voor bezoekers.