Nieuwsbericht

N9 ter hoogte van Alkmaar dicht voor zwaar verkeer

Gepubliceerd op: 8 mei 2023 - Laatste update: 8 mei 2023, 14:20

Vanaf zaterdag 13 mei 2023 07.00 uur geldt voor verkeer op de N9 ter hoogte van Alkmaar, tussen de afslag Bergen en de N245, een aslastbeperking van 7 ton. Verkeer leiden we ter plekke om via de Helderseweg en moet rekening houden met extra reistijd.

Scheuren in duiker N9

Tijdens een controle van een betonnen duiker onder de N9 ter hoogte van afslag Bergen zijn scheuren in het beton aangetroffen. Deze betonnen waterdoorgang stamt deels uit 1929 en verbindt onder de weg 2 wateren met elkaar.

Uit berekeningen blijkt dat de duiker niet meer voldoet aan het vereiste niveau van constructieve veiligheid. Om te zorgen dat de weg veilig blijft, moeten zware vrachtwagens vanaf 13 mei 2023 een andere route kiezen. Het andere verkeer kan veilig gebruik blijven maken van de weg.

Direct betrokkenen zoals de gemeente Alkmaar, bedrijven in de omgeving en de transportsector zijn geïnformeerd over de situatie en de gevolgen hiervan.

Omleiding en herstel N9

Verkeer met een aslast boven de 7 ton op de N9 wordt ter hoogte van Alkmaar tussen de afslag Bergen en de N245 in beide richtingen omgeleid via de Helderseweg. De Helderseweg loopt gelijk aan de N9 langs het Noordhollandsch Kanaal.

De komende tijd onderzoeken we wat er voor nodig is om de duiker onder de N9 te herstellen. Tot die tijd blijft de omleidingsroute via de Helderseweg geldig.

Meer informatie N9

Meer informatie is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. Omwonenden en weggebruikers kunnen ook contact opnemen via social media: Twitter, Facebook en Instagram.