Nieuwsbericht

Project Tilburg 3 de markt op

Gepubliceerd op: 23 januari 2023 - Laatste update: 22 februari 2023, 16:26

We gaan in 2025 aan de slag met het vernieuwen, renoveren en onderhouden van de techniek van een aantal sluizen, beweegbare bruggen en waterreguleringswerken in de Noord-Brabantse en Midden-Limburgse kanalen.

De werkzaamheden vallen onder het project Tilburg 3 (TB3). Het project gaat nu de markt op.

Vervanging en renovatie Noord-Brabantse en Limburgse kanalen

In het project TB3 ligt de focus op de disciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Met deze renovatie worden in de periode van 2025 tot 2029 de objecten gemoderniseerd en technisch up-to-date, veiliger en duurzamer gemaakt.

Het project is een onderdeel van het landelijke programma Vervanging & Renovatie (VenR), een grote renovatieoperatie op het gebied van infrastructuur. Met deze vernieuwingsslag investeren we in het behoud van een vlotte doorvaart op onze waterwegen.

Werkzaamheden voor project TB3

Het project TB3 heeft als doel het dagelijks goed functioneren en presteren van de technische onderdelen van de sluizen, beweegbare bruggen en waterreguleringswerken in de Noord-Brabantse en Midden-Limburgse kanalen te borgen. Het renovatiewerk omvat in totaal 21 waterreguleringswerken, 9 sluiskolken en 7 beweegbare bruggen. Werkzaamheden die uitgevoerd worden, zijn onder andere het vernieuwen van verschillende soorten aandrijvingen, het vervangen van camera’s en het vernieuwen van geluid- en marifooninstallaties. Ook de bediening en besturing wordt verder gemoderniseerd.

De objecten die niet onder de renovatieopdracht van project TB3 vallen, worden gedurende de periode van 2025 tot 2032 uiteraard wel onderhouden.

Planning van de werkzaamheden

Na de VenR-werkzaamheden is de bereikbaarheid van de containerterminals en klasse IV-vaarwegen in de regio weer toekomstbestendig. Met de publicatie op TenderNed is de marktbenadering nu van start gegaan. De opdrachtverstrekking staat gepland voor midden 2024. De werkzaamheden starten begin 2025.