Werkzaamheden

Wisseling autobrug veerhaven Harlingen; 7 - 9 december 2022

Gepubliceerd op: 7 december 2022, 10.45 uur

Van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 december 2022 vinden onderhoudswerkzaamheden plaats op het terrein van de veerhaven in Harlingen. We hijsen de autobrug van de afmeerlocatie van de veerboot naar Terschelling uit. Deze vervangen we voor een tijdelijke autobrug.

Geen gevolgen voor dienstregeling

De huidige autobrug gaat voor onderhoud naar de werkplaats, en vervangen we voor 6 tot 7 maanden door een tijdelijke autobrug. De brugwissel vindt plaats vanaf de wal en heeft geen gevolgen voor de dienstregeling van Rederij Doeksen. Ook veroorzaakt deze wissel geen hinder voor de plezier- en beroepsvaart.

Rijkswaterstaat eigenaar

Wij zijn eigenaar en beheerder van de veerinrichting in Harlingen en geven opdracht voor deze werkzaamheden. Spie voert namens de Bouwcombinatie Veerhavens de werkzaamheden aan de autobrug uit.

Renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied

De werkzaamheden aan de veerhaven in Harlingen zijn onderdeel van het project renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied. Bepaalde belangrijke onderdelen van de veerhavens in het Waddengebied zijn aan het einde van hun levensduur.

We werken tot halverwege 2024 in fases aan de veerhavens van Harlingen, Holwerd, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Door de renovatie en het onderhoud zorgen we voor verbetering van de uitstraling en veiligheid van de veerhavens.