Nieuwsbericht

Grootschalige opknapbeurt John S. Thompsonbrug Grave klaar

Gepubliceerd op: 16 december 2022, 09.11 uur - Laatste update: 31 mei 2023, 16.51 uur

Het grootschalige onderhoud aan de John S. Thomsponbrug bij Grave is afgelopen. Aannemer het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) werkte sinds begin 2021 in opdracht van Rijkswaterstaat aan de brug.

Tijdens de grondige opknapbeurt herstelde de aannemer de brugconstructie door middel van protheses. Ook heeft GSB de regenboogkleuren van het rijksmonument in ere hersteld en de bovenbouw van de brug een nieuwe verflaag gegeven. Daarnaast verving de aannemer het wegdek en het fietspad.

Het was een spannende projectperiode. Dit kwam door een nodige gewichtsbeperking, hoogwater in juli 2021, hitte die werkmethoden belemmerde en het steeds verplaatsen van de inventieve Slim Fit Coat. Desondanks zijn de werkzaamheden volgens planning afgelopen eind 2022.

Onderhoud waterwegen Zuid Nederland

We werken constant aan toegankelijke vaarwegen, waterkwaliteit, veiligheid en ecologische waarden rond het water. Daarvoor zorgen we samen met anderen voor beheer en onderhoud van de vaarwegen in Zuid-Nederland en voor aanleg, onderhoud en inrichting van waterwerken, oevers en uiterwaarden.

Daarbij zoeken we steeds naar de gezamenlijke overeenkomst in een veelheid aan eisen, wensen en belangen. Desondanks zijn hinder en storingen niet altijd te vermijden. Vanzelfsprekend beperken we die hinder zoveel als mogelijk en communiceren we er op tijd over.