Nieuwsbericht

Informatieavonden verbreding snelweg A1 Apeldoorn – Twello

Gepubliceerd op: 24 oktober 2022 - Laatste update: 31 oktober 2022, 11:45

Samen met bouwbedrijf Heijmans organiseren we 2 informatieavonden over de verbreding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Twello. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond 9 november 2022 in het gemeentehuis van Voorst en op donderdagavond 10 november in het Bospaviljoen Het Leesten in Apeldoorn.

Vergroten capaciteit snelweg A1 Apeldoorn - Azelo

Toenemend verkeer zorgt voor veel vertraging op de snelweg A1 oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio.

Daarom werken het rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van dit deel van de A1. Het gedeelte tussen Twello en Azelo is in 2019-2021 al verbreed. Het gedeelte tussen Apeldoorn en Twello wordt in 2022-2025 verbreed.

Informatieavonden verbreding A1

Omwonenden, weggebruikers en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om uitleg te krijgen over de komende verbreding van de A1 tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en Twello. Zo wordt u bijgepraat over de globale planning en kunt u de ontwerptekeningen bekijken.

Daarnaast is er informatie beschikbaar over maatregelen op het gebied van duurzaamheid en ecologie. Medewerkers van Rijkswaterstaat en Heijmans zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Op beide bijeenkomsten is dezelfde informatie beschikbaar.

Locatie en tijden informatieavonden verbreding A1

De informatieavonden vinden plaats op woensdag 9 november 2022 van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Voorst in Twello H.W. Iordensweg 17 en op donderdag 10 november 2022 van 19.00 tot 21.00 uur in het Bospaviljoen Het Leesten Hoenderloseweg 191 Ugchelen.

U kunt tussen 19.00 en 21.00 uur op elk moment binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over verbreding A1?

Kijk voor achtergrondinformatie op de website van A1 oost. Actuele verkeersinformatie is te vinden op de website van Rijkswaterstaat verkeersinformatie.

U kunt ook bellen met ons gragis informatienummer: 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.