Werkzaamheden

Verkeersbrug Dordrecht: nachtafsluiting wegens onderhoud

Gepubliceerd op: 7 september 2022 - Laatste update: 7 september 2022, 16:58

We voeren van dinsdagavond 13 september 21.00 tot woensdagochtend 14 september 2022 05.00 uur een functionele test uit op de Verkeersbrug bij Dordrecht, ook wel Zwijndrechtse brug genoemd.

Het betreft het beweegbare deel van de brug, waardoor deze in beide richtingen is afgesloten voor alle verkeer tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Afsluiting Verkeersbrug Dordrecht

Van dinsdagavond 13 september 21.00 tot woensdagochtend 14 september 05.00 uur is de Verkeersbrug Dordrecht (Zwijndrechtse brug) in beide richtingen tussen Dordrecht en Zwijndrecht afgesloten.

Omleiding en adviesroutes wegverkeer

Doorgaand verkeer tussen Dordrecht en Zwijndrecht wordt omgeleid via de snelweg A16. Omleidingen voor het wegverkeer staan tijdens de afsluiting langs en boven de weg aangegeven.

Fietsers en bromfietsers worden in groepen doorgelaten. Zij dienen daarbij rekening te houden met een wachttijd tot 30 minuten.

Door afspraken met de betrokken veiligheidsregio’s blijft de hulpverlening tijdens de afsluiting op peil.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voeren we jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel gratis met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.