Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat: Houd maandag rekening met extra reistijd, ga goed voorbereid de weg op

Gepubliceerd op: 3 juli 2022 - Laatste update: 8 juli 2022, 10:59

De omvang van mogelijke boerenprotestacties en de hinder als gevolg hiervan op de snelwegen is lastig in te schatten. Desondanks adviseren we automobilisten maandag 4 juli de gehele dag rekening te houden met extra reistijd en eventuele vertraging.

Weggebruikers worden daarom dringend geadviseerd goed voorbereid op weg te gaan; check de actuele verkeersinformatie voordat u vertrekt. Als er veel vertraging op de route is, vertrek dan later of werk thuis.

Ook doet men er verstandig aan iets te eten en drinken mee te nemen voor als men onverhoopt lang in de file komt te staan. Komt u onderweg landbouwvoertuigen tegen, houd dan rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.

Veiligheid en doorstroming

De doorstroming en veiligheid van automobilisten is voor ons de hoogste prioriteit. Daarbij is het uitgangspunt dat alle weggebruikers veilig van A naar B kunnen.

Er worden extra weginspecteurs en wegverkeersleiders ingezet. Zo hebben we zowel op de weg als vanuit de verkeerscentrales goed zicht op de ontwikkelingen op de snelwegen en kunnen we indien nodig extra maatregelen nemen. Denk aan het aanpassen van de snelheid of het verkeer omleiden om zoveel mogelijk te voorkomen dat weggebruikers de file in rijden en geen kant op kunnen. Ook werken we nauw samen met de politie.

Kijk voor meer actuele informatie naar de liveblog op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

 Rijkswaterstaat Verkeersinformatie