Nieuwsbericht

Mini-Rottemerentunnel en Expo A16 Rotterdam geopend in verkeerstuin Plaswijckpark

Gepubliceerd op: 8 juni 2022, 12.32 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 11.56 uur

In de verkeerstuin van het Plaswijckpark zijn in het weekend van 4 tot 5 juni 2022 zowel een mini-Rottemerentunnel als een mini-Expo A16 Rotterdam geopend. Met het doorknippen van een rood lint werden onder toeziend oog van een grote groep schoolkinderen op skelters en Fred Nijveld, directeur van Plaswijckpark, de tunnel en expo in de verkeerstuin geopend.

De eer van het doorknippen van het lint ging naar Hein Versteegen en Eelco Negen, de projectmanagers van A16 Rotterdam namens de bouwcombinatie De Groene Boog en Rijkswaterstaat.

Twee zeecontainers zijn omgetoverd tot aantrekkelijke doorgangen voor skelters. Jonge bezoekers van het park kregen de kans om als eerst door de Rottemerentunnel te rijden. Compleet met Schotse Hooglander op het tunneldak en brandblussers in de tunnel. Rijdend door de mini Expo A16 Rotterdam leerden ze meteen wat leuke feitjes over de snelweg A16 Rotterdam.

Nieuwe verbindingsweg

De A16 Rotterdam is een nieuwe verbindingsweg tussen de snelweg A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/snelweg A20 bij het Terbregseplein. Een onderdeel van de nieuwe weg is de Rottemerentunnel van ruim 2 km lang. Deze tunnel is volledig energieneutraal en duikt onder het Lage Bergse Bos door. In 2025 gaat de weg met de tunnel open voor verkeer.

Aanleg van de A16 Rotterdam

De aanleg van de A16 Rotterdam is in 2019 gestart. Langs het hele traject van ruim 11 km wordt inmiddels overal gewerkt. De aanleg kan niemand ontgaan zijn in Rotterdam en omgeving. Dit geldt vooral voor de wandelaars in het Lage Bergse Bos, de watersporters in de Rotte, het woon-werk verkeer tussen de gemeente Lansingerland en Rotterdam Noord en natuurlijk direct omwonenden. Voor velen van hen zijn het informatiecentrum Expo A16 Rotterdam in het Lage Bergse Bos en de Rottemerentunnel herkenbare plekken.

Ook het Plaswijckpark hoort bij de regio. Wie kent het niet? Veel kinderen beleven er, samen met hun ouders, opa’s en oma’s, juffen en meesters, een onvergetelijke dag. Hoe leuk is het om nu ook door de Rottemerentunnel en Expo A16 Rotterdam te kunnen racen?