Nieuwsbericht

22 juni: mijd de A1 en houd rekening met zeer zware avondspits

Gepubliceerd op: 22 juni 2022 - Laatste update: 22 juni 2022, 16:16

Vanwege de manifestatie is het op 22 juni al de hele dag heel druk op verschillende snelwegen in het midden en oosten van het land, met name rondom Stroe.

Woensdagmiddag staat het verkeer op de snelweg A1 van Apeldoorn richting Amersfoort vast vanwege een blokkade van achtergelaten tractoren ter hoogte van Stroe. Ook in de andere richting staan op en langs de snelweg voertuigen stil. We roepen weggebruikers daarom nog steeds op dit deel van de A1 te mijden.

De blokkade van de snelweg is een onwenselijke en onveilige situatie en daarom is in overleg met de politie besloten om de A1 in beide richtingen af te sluiten tussen knooppunt Barneveld (snelweg A30) en knooppunt Beekbergen bij Apeldoorn. Dit geeft ons de mogelijkheid het verkeer dat vaststaat weg te leiden en voorkomt dat de file nog langer wordt. Ook worden alle toeritten op de A1 richting Stroe afgesloten.

Verkeer dat vanaf Amersfoort richting Apeldoorn rijdt, kan via Zwolle over de snelweg A28 en de snelweg A50 omrijden. Verkeer dat vanuit Apeldoorn richting Amersfoort rijdt, wordt omgeleid via de A50, de snelweg A12 en A30.

Zeer zware avondspits

We waarschuwen weggebruikers voor een zeer zware woensdagavondspits vanwege de manifestatie van de boeren. Met name in het midden en oosten van het land verwachten we extra drukte op de snelwegen vanwege boeren die in de loop van de middag en avond vanuit Stroe huiswaarts gaan. Ook elders in het land kan hierdoor vertraging ontstaan. De verwachting is dat dit de hele middag en avond extra hinder oplevert.

Advies

Weggebruikers worden geadviseerd goed voorbereid op weg te gaan door de verkeersinformatie vooraf te checken. Vanuit veiligheidsoogpunt vragen we weggebruikers alert te zijn op het grote snelheidsverschil tussen de verschillende voertuigen en de rijstijl daarop aan te passen.

Extra inzet Rijkswaterstaat

Samen met de politie zetten we ons in voor de veiligheid van alle weggebruikers. Zo zijn er extra weginspecteurs ingezet en houden we de situatie vanuit de verkeerscentrales met extra mensen in de gaten. Waar nodig treft Rijkswaterstaat maatregelen. Zo kunnen we de snelheid aanpassen en het verkeer indien nodig begeleiden.