Werkzaamheden Beneluxtunnel (A4)

Werkzaamheden

Werkzaamheden Beneluxtunnel (A4)

Gepubliceerd op: 4 mei 2022 - Laatste update: 4 mei 2022, 13:55

We voeren van vrijdag 13 mei 21.00 tot maandag 16 mei 2022 05.00 uur werkzaamheden uit in de Beneluxtunnel op de snelweg A4 richting Bergen op Zoom. Tijdens de werkzaamheden is de linker tunnelbuis afgesloten. Houd rekening met extra reistijd tot 30 minuten.

Afsluitingen

Tijdens de weekendafsluiting is de linker tunnelbuis (B) van de Beneluxtunnel op de snelweg A4 richting Bergen op Zoom voor alle verkeer afgesloten.

Het kan altijd voorkomen dat de werkzaamheden door slecht weer niet door kunnen gaan. In dit geval is het weekend erop als reserveweekend gepland van vrijdag 20 mei 21.00 tot maandag 23 mei 05.00 uur.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden is de rechter tunnelbuis (A) richting Bergen op Zoom en afrit Vlaardingen-Oost wel geopend. Het verkeer kan gebruik maken van de rechter tunnelbuis.

Werkzaamheden

Boven de in- en uitrit van de tunnel bevinden zich stempelbuizen (dwarssteunen) die zijn voorzien van hittewerende bekleding. Deze bekleding is op het einde van haar levensduur en moet worden vervangen. Ter voorbereiding op bovengenoemde werkzaamheden, vinden er in het weekend van 13 tot 16 mei voorbereidingswerkzaamheden plaats.

Na de werkzaamheden

Vanaf maandag 16 mei 05.00 uur kan autoverkeer weer door beide buizen van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom rijden.

Let op: voor vrachtverkeer is het ook na de werkzaamheden niet toegestaan om door de linker tunnelbuis van de Beneluxtunnel te rijden. Vrachtverkeer kan gebruikmaken van de rechter tunnelbuis. Dit duurt tot en met 20 januari 2023.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel gratis met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.