Nieuwsbericht

Digitale bijeenkomst A16 Rotterdam op 31 mei 2022

Gepubliceerd op: 30 mei 2022, 09.59 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 11.57 uur

Op dinsdag 31 mei 2022 organiseren Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie De Groene Boog een digitale bijeenkomst over het project A16 Rotterdam.

Online informatiebijeenkomst

We vinden het belangrijk om omwonenden en andere belanghebbenden goed te informeren over de aanleg van de A16 Rotterdam. Daarom is er dinsdagavond 31 mei 2022 van 19.30 tot 20.30 uur een digitale bijeenkomst die iedereen kan bijwonen. U kunt zich aanmelden via de website van de A16 Rotterdam. Na afloop is de hele bijeenkomst terug te kijken.

Vragen stellen

Deelnemers worden in vogelvlucht meegenomen langs het project. Tijdens het webinar tonen we een aantal filmpjes en bespreekt onze gastvrouw met 3 gasten belangrijke thema’s zoals bereikbaarheid, innovatie en inpassing in het landschap. Tijdens het webinar is het mogelijk om vragen in te sturen, die we tussendoor bespreken.

Bereikbaarheid en leefbaarheid

De A16 Rotterdam is een nieuwe verbindingsweg tussen de snelweg A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. Bijna dagelijks staat er file op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de regio Rotterdam te vergroten, leggen we een nieuwe snelweg aan. In 2025 gaat de weg open voor verkeer.

Een van de best ingepaste snelwegen van Nederland

De A16 Rotterdam wordt 11 km lang. Langer dan 60 Euromasten. We bekijken hoe we de weg zo goed mogelijk in de omgeving kunnen inpassen én hoe de aanleg daarvan zo duurzaam mogelijk kan.

Onderdeel van de nieuwe verbindingsweg is de Rottemerentunnel van ruim 2 km lang. Deze tunnel is volledig energieneutraal en duikt onder het Lage Bergse Bos door, in plaats van er dwars doorheen te gaan. Op het tunneldak komen bomen, struiken en weides voor recreatie. Zo wordt de A16 Rotterdam een van de best ingepaste snelwegen van Nederland.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe verbindingsweg wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.