Werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden Ketheltunnel A4 Delft - Schiedam

Gepubliceerd op: 12 april 2022

Zaterdag 23 april 2022 vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats in de Ketheltunnel (snelweg A4). De werkzaamheden zijn van 07.00 tot 23.59 uur.

Indien de werkzaamheden niet op zaterdag kunnen worden afgerond, is de tunnel ook zondag 24 april 2022 van 07.00 tot 17.00 uur alleen in zuidelijke richting gesloten. Houd op zowel zaterdag als zondag rekening met extra reistijd tot 10 minuten.

Afsluitingen

Gedurende de werkzaamheden op zaterdag is de snelweg A4 tussen Kethelplein en Delft in beide richtingen afgesloten. Op zondag zijn de werkzaamheden alleen op de rijbaan in zuidelijke richting, richting Dordrecht – Bergen op Zoom, afgesloten. De rijbaan richting Amsterdam - Het Noorden is dan beschikbaar voor het verkeer.

Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd tot 10 minuten. Houd voor actuele reisinformatie de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie in de gaten.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer vanuit de noordzijde (Delft) omgeleid via de Kruithuisweg N470 naar de snelweg A13. Vanuit de zuidzijde (Schiedam) wordt het verkeer omgeleid via Knooppunt Kethelplein en van de snelweg A20 naar de A13. Beide omleidingsroutes zorgen voor een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Gele borden ter plaatse en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Werkzaamheden

De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa. Om dit zo te houden, voeren we onderhoudswerkzaamheden uit om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Bij dit onderhoud werken wij aan de audio-installatie van de tunnel. Door de werkzaamheden kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door de Ketheltunnel rijden.

Meer informatie?

Heeft u vragen over werkzaamheden? Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel gratis met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.