Werkzaamheden Tholensebrug verlopen volgens schema

Nieuwsbericht

Werkzaamheden Tholensebrug verlopen volgens schema

Gepubliceerd op: 17 maart 2022 - Laatste update: 23 mei 2022, 17:34

Rijkswaterstaat startte 10 maart 2022 met het vervangen van de meervoudige voegovergangen van de Tholensebrug. De vervanging van de voegovergangen is nodig omdat deze na 50 jaar het einde van hun levensduur hebben bereikt.

De oude voegovergangen zijn inmiddels volgens planning verwijderd. De voorbereidingen voor de volgende fase zijn in volle gang.

Rijkswaterstaat verwijderde eerst de oude meervoudige voegovergangen. Daarnaast moest ruimte gemaakt worden voor de nieuwe meervoudige voegovergangen. De sloopwerkzaamheden hiervoor rondde Rijkswaterstaat al af. Sindsdien treft ze voorbereidingen om het beton te storten, zoals het aanbrengen van betonwapening. In het weekend van 18 tot en met 20 maart 2022 moet het beton uitharden en zijn er minder zichtbare werkzaamheden op de brug.

Nieuwe voegovergangen

De nieuwe meervoudige voegovergangen komen maandag 21 maart aan. De nieuwe voegovergangen zijn 17 m breed, komen dieper te liggen en zijn speciaal ontworpen voor de Tholensebrug. In de nacht van 21 op 22 maart hoopt Rijkswaterstaat de nieuwe voegovergangen geheel volgens planning in de brug te laten zakken. Tijdens deze werkzaamheden is de brug afgesloten voor al het verkeer.