A74: nachtafsluiting tussen knooppunt Tiglia en de grensovergang (richting Duitsland); 15-16 april 2022

Werkzaamheden

A74: nachtafsluiting tussen knooppunt Tiglia en de grensovergang (richting Duitsland); 15-16 april 2022

Gepubliceerd op: 31 maart 2022

Rijkswaterstaat voert geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A74. Hierdoor is de A74 tussen knooppunt Tiglia en de grensovergang richting Duitsland afgesloten voor al het verkeer van vrijdag 15 april 2022 21.00 tot zaterdag 16 april 2022 09.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Afsluiting

Van vrijdag 15 april 21.00 tot zaterdag 16 april 09.00 uur zijn de volgende afsluitingen:

  • A74 tussen knooppunt Tiglia en de grensovergang richting Duitsland.
  • Verbindingsweg A73/A74 ter hoogte van knooppunt Tiglia komende vanuit Nijmegen richting Duitsland.
  • Op- en afrit (1b) Nettetal-West van de A61 richting Duitsland.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract van Rijkswaterstaat in Zuid-Nederland. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).