Nieuwsbericht

Versterking Rozenoordbrug in A10 op 1 november 2021 van start

Gepubliceerd op: 27 oktober 2021 - Laatste update: 28 februari 2023, 10:33

Rijkswaterstaat start op 1 november 2021 met het versterken van de Rozenoordbrug bij Amsterdam. De brug ligt in de snelweg A10 en kruist de Amstel. Het zuidelijke deel van de brug heeft onderhoud nodig.

Uit onderzoek blijkt dat door ongelijke belasting scheuren zijn ontstaan in het beton van de brug. Daarom wordt de brug gemonitord en versterkt. Ondertussen kan de brug veilig gebruikt blijven worden door al het verkeer. Er zijn geen afsluitingen nodig omdat het werk aan de onderkant van de brug plaatsvindt. Het versterken van de brug zal een aantal maanden in beslag nemen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Om het werk veilig uit te kunnen voeren wordt de Ouderkerkerdijk tijdelijk verlegd en wordt het voet- en fietspad aan de Amsteldijk tijdelijk omgeleid via het Rozenoordpad. Dit pad wordt opgeknapt en krijgt extra lichtmasten. Tijdens het werk is er in de Amstel ter hoogte van de brug tijdelijk minder ruimte voor het vaarverkeer. Bewoners in de omgeving zijn geïnformeerd over geluidshinder dat het werk met zich mee kan brengen. De aanvoer van materiaal gaat zowel over het water als over de weg en vindt af en toe ook ’s nachts plaats.

Meer informatie werkzaamheden Rozenoordbrug

Meer informatie over het versterken van de Rozenoordbrug is te vinden op de projectpagina A10: onderhoud Rozenoordbrug. Weggebruikers en omwonenden kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).