Afsluiting parallelweg Oesterdam in november en december 2021

Nieuwsbericht

Afsluiting parallelweg Oesterdam in november en december 2021

Gepubliceerd op: 13 oktober 2021 - Laatste update: 9 september 2022, 10:57

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit op de Oesterdam. De parallelweg en alle parkeervoorzieningen zijn daardoor doordeweeks afgesloten van maandag 1 november tot en met vrijdag 24 december 2021. Dit geldt voor alle gebruikers, uitgezonderd landbouwverkeer.

Wegverkeer op de N659 zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Voor fietsers en bromfietsers is er een omleidingsroute ingesteld. Gele borden geven de route aan.

Afsluiting

Vanwege grote hoeveelheid zwaar vrachtverkeer dat tijdens de werkzaamheden van de parallelweg gebruik maakt zijn de parallelweg en recreatielocaties tijdens de werkzaamheden afgesloten. Resort Waterrijk Oesterdam blijft bereikbaar voor autoverkeer. Voor fietsers en bromfietsers is er een omleidingsroute ingesteld via de Tholensebrug, door Halsteren, Bergen op Zoom, langs de Oude Rijksweg en omgekeerd. Gele borden geven de route aan.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van 1 november tot en met 24 december, maandag tot en met vrijdag. In de weekenden zal het werkgebied worden opengesteld voor alle verkeer.

De buslijnen 643 en 644 van Connexxion kunnen dienen als alternatief vervoer tijdens de hinder. Fietsers voor wie de hinder een onoverkomelijk probleem vormt kunnen zich melden via de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat met het nummer: 0800-8002 (gratis). Rijkswaterstaat denkt dan graag mee in een oplossing.

Aanvullen stortsteen

Met het aanvullen van het stortsteen wordt de kreukelberm van de Oesterdam over een lengte van 8,5 km hersteld. Een kreukelberm dient onder meer als golfbreker en overgang van het zand naar de dijkconstructie. Door de uitvoering van dit onderhoud blijft de waterveiligheid gewaarborgd.

Zie ook