N59: weekendafsluiting bij Bruinisse; 17 – 20 september 2021

Werkzaamheden

N59: weekendafsluiting bij Bruinisse; 17 – 20 september 2021

Gepubliceerd op: 10 september 2021

Rijkswaterstaat voert in september 2021 werkzaamheden uit aan de voegovergang van het viaduct over de Noorddijk bij Bruinisse, aan de autoweg N59.

Vanwege deze werkzaamheden is de N59 (hoofdrijbaan en parallelweg) in beide richtingen afgesloten van vrijdag 17 september 20.00 tot maandag 20 september 05.00 uur 2021, tussen de rotonde Bruinisse en de kruising N59/N257 (Philipsdam).

Verkeer moet rekening houden met een langere reistijd.

Omleidingen via N57 en N215

Er is een omleiding voor het verkeer via de autoweg N57 (Brouwersdam) en N215. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Voor het langzaam verkeer, zoals fietsers en landbouwverkeer, is een lokale omleiding beschikbaar.

Het busvervoer rijdt zoveel mogelijk volgens de dienstregeling. Informatie over eventuele vertragingen (buslijn 133) is beschikbaar via de website.

Bereikbaarheid parkeerplaatsen

Vanaf de rotonde parallelweg N59/N257 zijn tijdens het weekend verzorgingsplaats De Westkop en het parkeerterrein bij het restaurant Grevelingen bereikbaar.

Werkzaamheden N59

De voegovergangen van zowel de hoofdrijbaan als de parallelweg worden vervangen. Er is daarom het hele weekend een afsluiting van beide wegen. Tijdens het weekend vinden er ook asfalteringswerkzaamheden plaats.

Voegovergangen

Voegovergangen vormen de verbinding tussen wegen, viaducten en bruggen. Ze moeten het verkeer dragen en bewegingen van viaducten en bruggen opnemen. Maar ook de omgeving van voegovergangen beschermen tegen gevolgschade van lekkage en geen geluidhinder veroorzaken. Door deze voegen op tijd te vervangen blijft het viaduct in goede staat. Ook voorkomt Rijkswaterstaat dat er hinder bij omwonenden ontstaat.

De planning kan nog veranderen. Er vindt uitstel van de werkzaamheden plaats bij ongunstige weersomstandigheden.