Werkzaamheden

A73: weekendafsluitingen bij Roermond (richting Venlo); 3-6 september 2021

Gepubliceerd op: 12 augustus 2021 - Laatste update: 13 augustus 2021, 09:38

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt van de snelweg A73 ter hoogte van Roermond. Hierdoor is de A73 ter hoogte van knooppunt Het Vonderen afgesloten tot afrit (22) Maasbracht voor het doorgaande verkeer dat komt vanuit Maastricht en richting Roermond rijdt.

Tegelijkertijd is de snelweg A73 tussen oprit (19) Roermond en afrit (18) Beesel in de richting van Venlo afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 3 september 20.00 uur tot maandag 6 september 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 35 minuten.

Afsluitingen A73

Op de volgende locaties is de A73 afgesloten:

  • Ter hoogte van knooppunt Het Vonderen tot afrit (22) Maasbracht voor het doorgaande verkeer komende vanuit Maastricht richting Roermond
  • Tussen oprit (19) Roermond en afrit (18) Beesel richting Venlo

Omleidingsroute A73

Het verkeer komende vanuit Maastricht in de richting van Venlo/Nijmegen wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de snelweg A2 tot knooppunt Leenderheide
  • Ga ter hoogte van knooppunt Leenderheide over op de snelweg A67 richting Venlo en Nijmegen

Het verkeer komende vanuit Maastricht in de richting van Roermond wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de A2 in de richting van Eindhoven
  • Verlaat de A2 via afrit (44) St. Joost op de rotonde
  • Neem aan het einde van de afrit de N276
  • Ga via oprit (22) Maasbracht de A73 op in de richting van Roermond

Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Groot Variabel Onderhoudscontract 2021 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A73

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).