Werkzaamheden

Groot onderhoud voor een stillere en veiligere N18 tussen Groenlo en Varsseveld; 29 augustus-10 september 2021

Gepubliceerd op: 20 juli 2021 - Laatste update: 23 juli 2021, 09:50

De autoweg N18 tussen Groenlo en Varsseveld krijgt een grondige opknapbeurt. Naast nieuw, geluiddempend asfalt voor het hele traject voeren we diverse onderhoudswerkzaamheden uit die de kwaliteit en de verkeersveiligheid van de weg verbeteren.

In verband met de werkzaamheden is de autoweg N18 tussen Groenlo en Lichtenvoorde volledig afgesloten van 29 augustus tot 3 september en tussen Lichtenvoorde en Varsseveld van 3 september tot 10 september 2021. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Werkzaamheden N18

We vervangen het asfalt voor geluiddempend asfalt over de volledige lengte van 14,5 km. We voeren onderhoudswerkzaamheden uit zoals het vernieuwen van voegovergangen en het uitvoeren van betonreparaties aan viaducten. Daarnaast zorgen we ook voor een herinrichting van de kruising op de Lichtenvoordseweg (Varsseveld), waardoor deze veiliger wordt.

Planning en omleiding

De werkzaamheden starten op zondag 29 augustus 20.00 uur en duren tot vrijdag 10 september 05.00 uur. Het werk wordt gefaseerd aangepakt om de hinder voor de weggebruikers te minimaliseren. Zo blijven alle aanliggende woningen en bedrijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden en zijn er meerdere oversteekplaatsen ingericht voor verkeer en landbouwverkeer.

Tevens wordt er gebruik gemaakt van diverse regionale omleidingsroutes. Deze omleidingsroutes staan aangegeven op informatieborden langs de weg. Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of op de projectpagina Onderhoud wegen Oost-Nederland voor uitgebreide informatie over de werkzaamheden en de omleidingen.

Meer informatie werkzaamheden N18

Voor meer informatie kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).