Nieuwsbericht

Zuidelijke jachtensluis Krammersluizencomplex gestremd in aanloop naar werkzaamheden

Gepubliceerd op: 25 juni 2021

De zuidelijke jachtensluis, 1 van de 2 recreatiesluizen in het Krammersluizencomplex bij Bruinisse, is vanaf heden tot en met 15 juli 2021 gestremd vanwege een defecte grendelinrichting.

De noodzaak voor het herstel van de grendelinrichting aan de Zijpezijde van de zuidkolk was al in beeld en daarom ingepland voor begin juli 2021.

Hinder voor de recreatievaart

Door de defecte grendelinrichting is de zuidkolk gestremd van 25 juni tot en met 15 juli 2021. De noordkolk is in deze periode wel beschikbaar, met uitzondering van 8 en 15 juli. Op deze data zijn beide jachtensluizen gestremd vanwege de werkzaamheden.

Op aanwijzing van extra patrouillevaartuigen die wij inzetten, is het dan mogelijk om mee te varen door de noordelijke sluis voor de beroepsvaart. Gedurende de gehele periode van stremming kan bij een groot aanbod van vaarverkeer de wachttijd oplopen. Op 16 juli zijn beide jachtensluizen weer beschikbaar.

Verloop werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen op 8 juli om 06.00 uur en duren tot 15 juli 22.00 uur. Op 8 juli hijsen we de huidige sluisdeur uit de kolk en plaatsen we tijdelijk een noodkering om de waterveiligheid te garanderen. Met de sluisdeur varen we naar de loskade in Bruinisse waar de grendelinrichting wordt vervangen en de deur een schoonmaakbeurt krijgt.

Aan de loskade worden de 1e testen uitgevoerd. Vervolgens transporteren we de sluisdeur terug naar de kolk en hijsen we de sluisdeur op 15 juli weer op zijn plek. Nadien voeren we nog enkele testen uit, zodat we zeker weten dat het schutten met de nieuwe installatie goed werkt.