Nachtelijke afsluitingen Schipholtunnel (A4); 12 - 15 april 2021

Werkzaamheden

Nachtelijke afsluitingen Schipholtunnel (A4); 12 - 15 april 2021

Gepubliceerd op: 9 april 2021, 11:50 - Laatste update: 9 april 2021, 14:16

Van maandag 12 april tot en met donderdag 15 april 2021 werkt Rijkswaterstaat gedurende 4 nachten aan het onderhoud van de Schipholtunnel. Iedere nacht is 1 van de 4 tunnelbuizen van 21.00 tot 05.00 uur afgesloten voor verkeer.

Alleen in de nacht van dinsdag 13 april op woensdag 14 april geeft dat enige vertraging voor het verkeer, als gewerkt wordt in de tunnelbuis van Den Haag richting Amsterdam. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

Omleidingen

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid.

  • Doorgaand verkeer op de A4 richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de A5 en A9.
  • Verkeer vanaf Schiphol richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de A4, A5 en A9.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Schipholtunnel valt hieronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa. Gedurende deze nachten wordt de gehele tunnel schoongemaakt. Zoals de wanden, kolken, camera’s, signaalgevers, geluidsbakens, hoogtedetectie, verkeerslichten, zichtmeting. Daarbij vindt er ook een constructieve inspectie plaats. Ook maaien we het gras rondom het tunnelgebied.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.