Nachtelijke afsluitingen Coentunnel (snelweg A10); 31 augustus - 3 september 2020

Werkzaamheden

Nachtelijke afsluitingen Coentunnel (snelweg A10); 31 augustus - 3 september 2020

Gepubliceerd op: 28 augustus 2020, 14:57 - Laatste update: 28 augustus 2020, 15:00

Van maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september 2020 is de Coentunnel (snelweg A10) in Amsterdam 4 nachten gesloten. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit.

Iedere nacht is er 1 van de 4 tunnelbuizen afgesloten. Alleen in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 september geeft dat enige vertraging voor het verkeer, als er van 21.00 uur tot 05.00 uur gewerkt wordt in de tunnelbuis van Amsterdam richting Zaandam.

Het verkeer richting Amsterdam-Noord wordt dan namelijk door de wisselbuis geleid en moet draaien bij afrit 3 (Westzaan) op de snelweg A8. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten. Ook kan het verkeer richting Zaandam in deze nacht gebruik maken van de Zeeburgertunnel en Ring Noord. In de andere nachten kan het verkeer sneller door de andere tunnelbuizen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Coentunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Zo inspecteren we onder andere de verlichting, brandmeldinstallatie, ventilatiesystemen en reinigen we de tunnelwanden en de pictogrammen.

De werkzaamheden geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Zo wordt ’s nachts gewerkt, omdat er dan minder verkeer is.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.