A28/A1 knooppunt Hoevelaken nachtelijke afsluitingen wegens inspecties en metingen

Nieuwsbericht

A28/A1 knooppunt Hoevelaken nachtelijke afsluitingen wegens inspecties en metingen

Gepubliceerd op: 1 mei 2018, 15:52 - Laatste update: 1 mei 2018, 16:14

Rijkswaterstaat voert inspecties en metingen uit aan de snelweg A28 tussen het knooppunt Hoevelaken en de afrit Nijkerk (9). Voor deze onderzoeken sluit Rijkswaterstaat van maandag 7 mei tot en met donderdag 17 mei 2018 om de beurt verschillende rijstroken en op- en afritten af. De afsluitingen en omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven.

Afsluitingen snelweg A28

Om veilig te kunnen werken en tegelijkertijd zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken, vinden de afsluitingen ’s avonds en ’s nachts plaats tussen 21.00 uur en 05.00 uur, wanneer er minder verkeer is. Onderstaand overzicht laat zien welke oprit of afrit op welk moment is afgesloten en welke omleidingsroute dan wordt geadviseerd.

7 mei - 8 mei

Van maandag 7 mei 21.00 uur tot dinsdag 8 mei 05.00 uur is de oprit Amersfoort Vathorst richting Zwolle (8a) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Hoevelaken.

14 mei - 15 mei

Van maandag 14 mei 21.00 uur tot dinsdag 15 mei 05.00 uur zijn afrit Amersfoort Vathorst vanuit Utrecht (8a) en oprit Amersfoort Vathorst richting Zwolle (8a) afgesloten. Het verkeer voor de afrit wordt omgeleid via op- en afrit Nijkerk (9). Verkeer voor de oprit wordt omgeleid via knooppunt Hoevelaken.

15 mei - 16 mei

Van dinsdag 15 mei 21.00 uur tot woensdag 16 mei 05.00 uur zijn afrit Nijkerk vanuit Utrecht (9) en oprit Nijkerk richting Utrecht (9) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via op- en afrit Strand Nulde (10).

16 mei - 17 mei

Van woensdag 16 mei 21.00 uur tot donderdag 17 mei 05.00 uur zijn afrit Amersfoort Vathorst vanuit Zwolle (8a) en oprit Amersfoort Vathorst richting Utrecht (8a) afgesloten. Het verkeer voor de afrit wordt omgeleid via knooppunt Hoevelaken. Verkeer voor de oprit wordt omgeleid via op- en afrit Nijkerk (9).

Knooppunt Hoevelaken komt in beweging

Knooppunt Hoevelaken is een begrip vanwege het aantal files. Vanaf 2025 is dit verleden tijd, dan maakt het klaverblad plaats voor een natuurlijke, groene kom. Met als doelen het verbeteren van de bereikbaarheid en leefbaarheid en een betere doorstroming van het verkeer.

Vanaf 2021 start de realisatie van het knooppunt en de wegen ernaar toe. Tot die tijd doorlopen we de planuitwerking, waarin de onderzoeken worden gedaan naar het effect van de verbreding op onder andere luchtkwaliteit, geluid en natuur.