Werkzaamheden

IJsselbruggen: afsluiting fietspad Lathumsedijk; 17 juni - 22 juli 2024

Gepubliceerd op: 18 juni 2024, 08.31 uur

Bouwcombinatie Savera IJsselbruggen voert in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden uit boven het fietspad, dat bij Westervoort onder de A12 IJsselbruggen loopt.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het fietspad over de Lathumsedijk/fietsknooppunt 90 afgesloten van maandag 17 juni tot en met maandag 22 juli 2024. Fietsers in beide richtingen worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Driegaardensestraat en Rivierweg.

Werkzaamheden IJsselbruggen

De renovatie van de stalen A12 IJsselbruggen bestaat voornamelijk uit laswerkzaamheden aan de onderkant van de bruggen. Ook worden de looproutes naast de rijbanen, die worden gebruikt voor inspecties aan de brug, vervangen en vinden verschillende herstelwerkzaamheden aan de onderzijde van de brug plaats.

Om deze werkzaamheden boven het fietspad op een veilige manier uit te voeren, is gekozen voor een omleiding.

Renovatie van de IJsselbruggen

De stalen A12 IJsselbruggen ten oosten van Arnhem zijn na 60 jaar toe aan renovatie en versterking. Eind 2022 zijn we gestart met de middelste stalen brug. Deze werkzaamheden zijn in maart 2024 afgerond. Bouwcombinatie Savera IJsselbruggen start met renovatie van de 2e (buitenste) brug.

De renovatie van de IJsselbruggen gebeurt op een vernieuwende manier. Samen met Savera IJsselbruggen maken we het ontwerp en voeren het werk uit. Hierdoor verloopt de renovatie voorspelbaarder.

Meer informatie werkzaamheden IJsselbruggen

Meer informatie over (verkeers-)maatregelen op en rond de A12 IJsselbruggen vindt u op de projectpagina A12: renovatie IJsselbruggen. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, neem dan contact met ons op.