Werkzaamheden

Verschillende werkzaamheden veerhaven op Terschelling

Gepubliceerd op: 11 maart 2024, 17.02 uur - Laatste update: 12 maart 2024, 10.08 uur

De komende maanden vinden er verschillende werkzaamheden plaats in de veerhaven van Terschelling in het kader van de renovatie van de veerhaven. De werkzaamheden kunnen enige hinder voor de passagiers van de veerdienst naar Terschelling tot gevolg hebben. Voor de dienstregeling van Rederij Doeksen zijn er geen gevolgen.

Renovatie auto- en voetgangersbrug

Om de huidige auto- en voetgangersbrug te kunnen renoveren is er een tijdelijke veerinrichting gerealiseerd. Na verschillende proefliggingen is deze maandag 11 maart 2024 in gebruik genomen. Van 11 tot en met 21 maart 2024 hebben passagiers toegang tot de veerboot via de tijdelijke autobrug.

In deze periode wordt een tijdelijke voetgangersbrug gerealiseerd. Naar verwachting kan deze tijdelijke voetgangersbrug in gebruik worden genomen op vrijdag 22 maart. Vervolgens wordt de huidige veerinrichting gedemonteerd en gaat voor renovatie naar de fabriek. De gerenoveerde veerinrichting wordt eind 2024 weer teruggeplaatst.

Werkzaamheden aan de kade

Vanaf eind maart 2024 starten de werkzaamheden aan de kade ter hoogte van de huidige veerinrichting. Er worden nieuwe damwanden en deksloven aangebracht. Na de zomer wordt gestart met de herinrichting van het concessieterrein.

Meer informatie?

Op onze pagina Waddenzee: renovatie veerhaven Terschelling vindt u meer informatie.