Nieuwsbericht

50.000ste bezoeker voor Expo A16 Rotterdam

Gepubliceerd op: 2 februari 2024, 12.36 uur

De Expo A16 Rotterdam opende 3,5 jaar geleden haar deuren voor het publiek. Het interactieve bezoekerscentrum over de aanleg van dit nieuwe stuk snelweg is inmiddels een succes bij jong en oud. Deze week verwelkomde de Expo de 50.000e bezoeker.

Bezoekers in het afgelopen kwartaal gaven hun bezoek gemiddeld het rapportcijfer 9,5.

Startpunt van een belevenis

De Expo A16 Rotterdam is het startpunt voor verschillende fiets- en wandelroutes langs het project. Onderweg kun je van alles horen, lezen, zien en beleven over de aanleg van de nieuwe snelweg. Bij de Expo haal je de gratis routekaart op of download ze op de website A16Rotterdam.

Boven op de uitkijkpunten word je getrakteerd op een weids uitzicht over het bouwterrein. Op 4 plekken langs het pad vind je de uitkijkpunten met achtergrondinformatie en leuke feitjes en weetjes. Via een QR-code kan je alvast een kijkje nemen in de toekomst door middel van 360 gradenfoto’s van de toekomstige situatie.

Nieuw op de route is het uitkijkpunt boven op het viaduct bij de Ankie Verbeek-Ohrlaan, die uitzicht geeft op de noordelijke tunnel ingang. En ook het uitkijkpunt bij het viaduct in de A16 over de Hoofdweg is nieuw. De komende 2 jaar werken we hard aan de complete vervanging van dit viaduct.

Iedere laatste zaterdag van de maand kunt u onder begeleiding van onze voorlichters een fietstocht langs het werk maken. Aanmelden kan via de website A16Rotterdam.

Geocache

Langs het kijk- en doepad zijn enkele schatten, ofwel geocaches, verstopt. Geocaching is een schatzoektocht waar de digitale en de echte wereld elkaar ontmoeten. Door middel van GPS-coördinaten kun je de verstopte cache vinden. Je kan meedoen door een account aan te maken op een geocaching-website.

Bereikbaarheid Expo

De Expo A16 Rotterdam vindt u aan de rand van het Lage Bergse Bos aan de Rottebandreef, bij de kruising met de Branddreef (parkeerterrein Eekhoornplaats, 2661 GR Bergschenhoek). De toegang is gratis en er zijn voldoende parkeermogelijkheden. De Expo A16 Rotterdam is rolstoeltoegankelijk.

De Expo A16 Rotterdam is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. Op maandag en feestdagen is de Expo gesloten. Op dinsdagen en donderdagen ontvangen we groepen en kan het zijn dat we je helaas niet kunnen ontvangen.

Bekijk de agenda op de website A16Rotterdam voor de actuele openingstijden en of er groepsreserveringen zijn. Benieuwd hoe de Expo A16 Rotterdam eruitziet? Neem op de website A16Rotterdam alvast een kijkje in 360 graden. De Expo is tot eind 2025 geopend voor het publiek.