Nieuwsbericht

Wisseling autobrug veerdam Holwert

Gepubliceerd op: 6 november 2023, 10.51 uur

In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 november 2023 worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op het terrein van de veerdam Holwert. Na afloop van de laatste afvaart van de boot naar Ameland, op dinsdag 7 november, vindt de wissel van de autobrug op de veerdam Holwert plaats.

De tijdelijke brugval wordt uitgehesen en de gerenoveerde val wordt weer teruggeplaatst en getest. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van Wagenborg Passagiersdiensten en hinder wordt tot een minimum beperkt.

Toekomstbestendig

Op woensdag 8 november wordt de gerenoveerde autobrug tijdens de 1e afvaart van de boot van Holwert naar Ameland weer in gebruik genomen. De autobrug is voor een periode van 7 maanden voor groot onderhoud naar de werkplaats geweest en nu weer toekomstbestendig.

Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de veerinrichting in Holwert en geeft opdracht voor deze werkzaamheden. Spie voert namens de Bouwcombinatie Veerhavens de werkzaamheden aan de autobrug uit.

Renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied

De werkzaamheden aan de veerhaven in Holwert zijn onderdeel van het project renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied. Bepaalde kritische onderdelen van de veerhavens in het Waddengebied zijn aan het einde van hun levensduur. Er wordt tot halverwege 2025 gefaseerd gewerkt aan de veerhavens van Harlingen, Holwerd, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Door de renovatie en onderhoud zorgen we voor verbetering van de uitstraling en veiligheid van de veerhavens.