Nieuwsbericht

Fiets de file voorbij tijdens de renovatie Heinenoordtunnel!

Gepubliceerd op: 25 juli 2023, 14.08 uur - Laatste update: 28 juli 2023, 16.56 uur

Het is zomer en dat betekent goed fietsweer. De afsluiting van de Heinenoordtunnel valt midden in de zomer en is misschien een mooi moment om eens wat vaker de fiets te pakken en de files voorbij te fietsen.

Voorkom extra reistijd

Voor het (vracht)verkeer wordt het erg druk op de weg. Weggebruikers moeten dan ook rekening houden met meer dan uur extra reistijd, boven op de normale reistijd. Fietsers daarentegen kunnen gewoon doorrijden.

Je vermijdt de files, vermindert wellicht zelfs je reistijd en hoe minder auto’s op de weg, hoe minder de hinder is voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om te fietsen, of anders te reizen.

We zetten de verschillende opties hier voor je op een rijtje.

1. Met de pont naar de overkant en verder met het OV

Tijdens de afsluitingen is de overtocht voor fietsers gratis en heb je geen last van files. Met de fiets ben je ook snel bij OV-stations om vervolgens verder te reizen met het de bus, trein of metro:

  • Ga met de pont vanaf Nieuw-Beijerland naar Hekelingen/Spijkenisse en fiets vanaf daar in 10 min naar metrostation de Akkers of Heemraadlaan. Vanaf daar gaan Metro C en D richting Schiedam en Rotterdam. Deze pont vaart tussen 05.30 en 23.00 uur.
  • Veerdienst Rhoonsveer vaart tussen Rhoon, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Oude Tol. Vanaf aanmeerlocatie Rhoon fiets je in iets meer dan 10 min naar metrostation Rhoon. Vanaf daar kan je vervolgens verder reizen richting Spijkenisse of Rotterdam. Vanaf Rhoon is het ongeveer 45 minuten fietsen richting het Botlekgebied (haven Rotterdam) Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel vaart hier een extra pont rechtstreeks tussen Oud-Beijerland en Rhoon. De pont vaart op aanbod tussen 06.00 en 20.00 uur.
  • Veerdienst Putter vaart tussen Puttershoek en Zwijndrecht. Vanaf afmeerlocatie Zwijndrecht fiets je in iets minder dan 20 min naar treinstation Zwijndrecht. Vanaf daar kan je de trein nemen naar Dordrecht of richting Rotterdam en Den Haag. De pont vaart tussen 06.00 en 20.00 uur.

2. Met de fiets door de Tweede Heinenoordtunnel of naar busstation Heinenoord

Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel in de A29 is de Tweede Heinenoordtunnel voor (brom)fietsers en scooters gewoon open en met de fiets een goede verbinding tussen de Hoeksche Waard en Barendrecht.

Is je reis te lang om helemaal te fietsen? Dan kan je ook naar busstation Heinenoord fietsen om vanaf daar verder te reizen met de pendelbussen. Of fiets naar het dichtstbijzijnde busstation en reis naar busstation Heinenoord om daarna over te stappen op de pendelbussen.

De pendelbussen rijden tussen busstation Heinenoordtunnel en de stations Rotterdam Zuidplein, Rotterdam Lombardijen en Barendrecht.

3. Fietsacties

Ways2Go heeft verschillende acties om fietsen aantrekkelijker te maken, zoals:

  • Gratis een elektrische fiets of speedpedelec proberen voor 2 weken. Dat is de helft van de afsluiting van de Heinenoordtunnel. De elektrische fiets of speedpedelec reserveer je gemakkelijk online en kan je ophalen in Zuid-Beijerland, Strijen, ’s Gravendeel of Puttershoek. Let op! Deze actie is erg populair en er zijn beperkt aantal e-bikes en speed pedelecs beschikbaar. Reserveer dus snel!
  • Deelnemers aan de probeeractie kunnen na de probeerperiode zelf een e-bike of speedpedelec aanschaffen met 100 euro korting en krijgen een tegoed van 225 euro om te besteden aan accessoires, onderhoud, garantieverlening en upgrades.
  • Op 4 locaties (bij de ponten en op busstation Heinenoord) komen tijdelijke verzamelplaatsen voor e-bikes en deelfietsen.
  • Sparen voor leuke beloningen met de gratis app Slim Reizen Challenge.
  • Kortingsacties op het onderhoud van je fiets of fietskleding.
  • 50% korting op een ticket voor de Waterbus.

Kijk op de website van Ways2Go voor meer informatie over de fietsacties en alle andere opties.

Speciale fietsacties voor werkgevers

Ways2Go heeft ook acties speciaal voor werkgevers. Wilt u als werkgever bijdragen aan het verminderen van de hinder en fietsen onder uw medewerkers stimuleren? Dat kan! Bijvoorbeeld door het aanbieden van een tijdelijke e-bike of een gratis fietsenmaker op de zaak.

Mobiliteitsmakelaars van Samen Bereikbaar/Zuid-Holland Bereikbaar bieden gratis ondersteuning aan bedrijven met betrekking tot (logistieke) mobiliteitsvraagstukken en verstrekken op maat gemaakt advies indien gewenst. Meer informatie vindt u op de website van Samen Bereikbaar.