Werkzaamheden

A6: 7 avonden en nachten dicht tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad; 21 juni - 6 juli 2023

Gepubliceerd op: 15 juni 2023, 10.23 uur - Laatste update: 15 juni 2023, 10.36 uur

Rijkswaterstaat voert tussen woensdag 21 juni en donderdag 6 juli 2023 in 7 avonden en nachten diverse asfalteringswerkzaamheden uit aan de snelweg A6 Almere richting Lelystad. Tijdens de werkzaamheden is de A6 afgesloten tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad in de richting van Lelystad.

Houd rekening met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het levensverlengend onderhoud dat we uitvoeren aan de A6 tussen Bant en Almere-Buiten tot eind augustus 2023.

Afsluitingen Almere richting Lelystad tussen 20.00 en 05.30 uur

 • woensdag 21 op donderdag 22 juni
 • donderdag 22 op vrijdag 23 juni
 • dinsdag 27 op woensdag 28 juni
 • woensdag 28 juni op donderdag 29 juni
 • donderdag 29 juni op vrijdag 30 juni
 • dinsdag 4 op woensdag 5 juli
 • woensdag 5 op donderdag 6 juli

 • A6 tussen Almere Buiten-Oost (8) en Lelystad (10) afgesloten
 • oprit Almere Buiten-Oost (8) afgesloten
 • afrit Lelystad-Airport (9) afgesloten
 • afrit Lelystad (10) afgesloten
 • tankstation en verzorgingsplaats de Lepelaar afgesloten

Omleidingsroute afsluiting A6

Het verkeer leiden we om vanaf A6 knooppunt Almere naar de A27 om daar via afrit Zeewolde / Almere-Overgooi (36) de N305 en N302 te nemen om bij oprit Lelystad (10) de A6 weer op te gaan.

Werkzaamheden A6

De werkzaamheden tussen 21 juni en 6 juli bestaan uit het vernieuwen van asfalt en een detectielus, en het aanbrengen van belijning. Een detectielus bevindt zich in het wegdek waarmee we met behulp van elektronica een voertuig kunnen waarnemen. Een voegovergang is de verbinding/schakel tussen de snelweg en de brug.

Levensverlengend onderhoud A6

Tot eind augustus 2023 passen we levensverlengend onderhoud toe op A6 tussen Bant en Almere-Buiten in beide richtingen. Dit houdt in dat we, afhankelijk van de staat van het asfalt, bepaalde wegvakken opnieuw asfalteren, voegen renoveren, detectielussen vervangen en waar nodig belijning opnieuw aanbrengen. Zo verlengen we de levensduur van onze snelwegen en houden we deze kwalitatief op niveau.

Meer informatie A6

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.