Werkzaamheden

A4: Prins Clausplein 2 weekenden dicht; 28 april - 1 mei en 12 - 15 mei 2023

Gepubliceerd op: 18 april 2023 - Laatste update: 25 april 2023, 11:30

We voeren 2 weekenden groot onderhoud uit aan het Prins Clausplein. Het gaat om de weekenden van vrijdag 28 april tot maandag 1 mei en vrijdag 12 tot maandag 15 mei 2023. In deze weekenden kan het verkeer op de A12 vanuit Utrecht niet naar de A4 richting Rotterdam rijden.

Het weekend van vrijdag 12 tot maandag 15 mei was oorspronkelijk het reserveweekend. We hebben besloten dit reserveweekend te gebruiken, vanwege de weersomstandigheden.

Een van de verbindingsbogen op het Prins Clausplein, vanaf de A12 Utrecht naar de A4 richting Rotterdam, is 2 weekenden afgesloten. Het gaat om de weekenden van 28 april tot 1 mei en van 12 tot 15 mei. In beide weekenden duurt de afsluiting van vrijdag 21.00 tot maandag 05.00 uur.

Ook is in het weekend van 12 tot 15 mei de verbindingsboog tussen de snelweg A12 vanaf Utrecht en de snelweg A4 richting Amsterdam kort afgesloten.

Omleidingen en adviesroutes wegverkeer Prins Clausplein

Verkeer komend vanaf de A12 Utrecht leiden we via de A12 richting Den Haag en aansluiting Voorburg om. Om vervolgens via de S108 en de Rotterdamsebaan (S107) op de A4 richting Rotterdam te komen. Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Onderhoudswerkzaamheden Prins Clausplein

We plegen regelmatig onderhoud aan het Prins Clausplein. We voeren hierbij werkzaamheden uit aan de verhardingen, voegovergangen, vangrails en de onderzijde van 2 viaducten.

Advies aan weggebruikers A4

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Pas uw reisgedrag, wanner mogelijk, aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
  • Houd uw routeplanner (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Meer informatie Prins Clausplein

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bekijk de projectpagina A12: groot onderhoud Prins Clausplein.