Nieuwsbericht

Oplossing voor wachtenden sluis Bosscherveld

Gepubliceerd op: 12 januari 2023

Sluis Bosscherveld is sinds dinsdagmiddag 10 januari 2023 gestremd. Voor de schepen die door de stremming vast kwamen te liggen, is een noodoplossing gevonden.

Noodbediening

De sluis heeft een optie tot een soort noodbediening. Deze bediening is ontworpen voor het geval een schip in een sluis vast komt te zitten doordat de gewone bediening het niet meer doet. Deze optie is verder bekeken. Besloten is om deze vorm van bediening in te zetten zodat de schepen die door de stremming niet verder kunnen, alsnog geschut kunnen worden.

Donderdagochtend 12 januari 2023 is gestart met het wegschutten van het eerste schip.

Schade en herstel

De schade is ontstaan doordat een zogenoemd ballastblok deels is losgekomen. Daardoor heeft de geleiderail van de sluisdeur schade opgelopen en kan de sluis niet meer (gewoon) worden bediend. We verwachten dat het 2,5 week duurt voor de sluis weer in gebruik kan worden genomen.