Werkzaamheden

Uitgesteld: A4: werkzaamheden Beneluxtunnel; 13 - 16 januari 2023

Gepubliceerd op: 23 december 2022 - Laatste update: 12 januari 2023, 17:43

In het weekend van 13 tot 16 januari 2023 stonden er werkzaamheden gepland aan de Beneluxtunnel. Door de voorspelde slechte weersomstandigheden gaan de werkzaamheden niet door. We verschuiven de werkzaamheden naar het reserveweekend van 20 tot 23 januari 2023.

Eén tunnelbuis (rechts, buis A) is afgesloten, evenals de op- en afrit Vlaardingen-Oost (16) in zuidelijke richting. De andere tunnelbuis (links, buis B) blijft open. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en vertraging.

Werkzaamheden Beneluxtunnel

Boven de in- en uitgang van de Beneluxtunnel bevinden zich stempelbuizen (dwarssteunen) die zijn voorzien van hittewerende bekleding. Deze hittewerende bekleding is aan vervanging toe. Van vrijdag 13 januari 21.00 tot maandag 16 januari 05.00 uur bereiden we ons voor op bovengenoemde werkzaamheden, de rechterbuis (A) van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom  is dan gesloten.

Als de werkzaamheden door slecht weer niet door kunnen gaan, is het weekend erop als reserveweekend gepland van vrijdag 20 januari 21.00 tot maandag 23 januari 05.00 uur.

Afsluitingen Beneluxtunnel

Tijdens de weekendafsluiting is de rechterbuis (A) van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom voor alle verkeer afgesloten. Ook de op- en afrit Vlaardingen-Oost (16) in zuidelijke richting, zijn afgesloten.

Omleidingen tijdens werkzaamheden Beneluxtunnel

Tijdens de werkzaamheden kan doorgaand verkeer vanuit Den Haag en Hoek van Holland richting Bergen op Zoom gebruikmaken van de linkerbuis (B) van de Beneluxtunnel. Deze buis blijft beschikbaar.

  • Verkeer vanuit Vlaardingen en Schiedam richting Bergen op Zoom leiden we om via de snelweg A4 in noordelijke richting en kan keren bij de snelweg A20 afrit Vlaardingen (9)
  • Verkeer vanuit Den Haag en Hoek van Holland richting Vlaardingen-Oost kan keren op de A4 bij afrit Pernis (17a)

Bij drukte wordt een adviesroute ingesteld om de route via de Beneluxtunnel te ontlasten. Deze tonen we op dynamische panelen langs of boven de weg.

  • Voor verkeer uit de richting Den Haag richting Bergen op Zoom is dat de route via de snelweg A13 en de A20 richting de A16
  • Voor verkeer uit de richting Hoek van Holland of Utrecht richting Bergen op Zoom, is dat via de A20 en de snelweg A16.
 
Verkeer moet rekening houden met 10-30 minuten vertraging

Meer informatie

Kijk voor routeinformatie op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of de website vanAnaarBeter.

Houd ook onze Twitteraccounts in de gaten: @RWSVerkeersinfo of @RWS_WNZ.