Werkzaamheden

A22: weekendafsluiting Velsertunnel; 11 - 14 november 2022

Gepubliceerd op: 7 november 2022, 16.54 uur - Laatste update: 9 november 2022, 09.44 uur

In het weekend van vrijdag 11 tot en met maandag 14 november 2022 is de Velsertunnel (snelweg A22) in beide richtingen afgesloten. In dit weekend voeren we verschillende werkzaamheden uit in en rond de tunnel.

Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met ongeveer 30 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden Velsertunnel snelweg A22

Tijdens de afsluiting combineren we verschillende werkzaamheden. Zo vindt er ook regulier onderhoud plaats aan de tunnel. Hierbij onderhouden we de systemen, inspecteren we de constructie en maken we de gehele tunnel schoon. Denk aan de wanden, kolken, camera’s, signaalgevers, geluidsbakens, hoogtedetectie, verkeerslichten en zichtmeting.

Ook repareren we tijdens de afsluiting schades in de tunnel die door aanrijdingen zijn ontstaan. Daarnaast doen we een hoogspanningstest en zijn er nog afrondende werkzaamheden aan de verkeerssignalering in en rond de tunnel.

Omleidingsroutes afsluiting snelweg A22

De werkzaamheden starten 11 november om 20.00 uur en duren tot 14 november 05.00 uur. Tijdens het werk is de tunnel in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel (snelweg A9) en knooppunt Rottepolderplein.

Verkeer van noord naar zuid kan gebruik maken van de calamiteitenbogen. Weggebruikers moeten rekeninghouden met extra reistijd die op drukke momenten in het weekend kan oplopen tot ruim 30 minuten.

Advies aan weggebruikers

We adviseren weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van Rijkswaterstaat verkeersinformatie. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.