Nieuwsbericht

Onvoorziene afsluiting brug Sluis Hulsen over Noordervaart bij Nederweert; september 2022

Gepubliceerd op: 15 september 2022 - Laatste update: 16 september 2022, 14:25

De brug over Sluis Hulsen – gelegen over de Noordervaart – in Nederweert is van dinsdag 20 september 09.00 tot vrijdag 23 september 16.00 uur en van 26 september 09.00 tot vrijdag 30 september 16.00 uur afgesloten voor wegverkeer.

De afsluiting komt onverwacht en is nodig vanwege onvoorziene omstandigheden bij het aanbrengen van afsluitmiddelen in de sluis. Een deel van het onderhoud kan aannemer Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf (GSB) niet vanaf het talud of vanaf de berm uitvoeren. Daarom is het nodig om de weg over de sluis bij Hulsen af te sluiten.

De Kanaalweg blijft open en de omleiding is beperkt. Om meer hinder te voorkomen wordt gezorgd dat de werkzaamheden klaar zijn voordat er 3 oktober 2022 gestart wordt met het onderhoud aan de Leveroysebrug. De geldende omleidingsroutes worden ter plekke met borden aangegeven.

Onderhoud vaarwegen in Zuid-Nederland

Rijkswaterstaat werkt continu aan een goede bereikbaarheid over water. In Noord-Brabant, Limburg en het zuiden van Gelderland beheren we de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en bruggen, sluizen en stuwen. Bijvoorbeeld door het renoveren van bruggen, het verruimen van de vaarweg of het verbeteren van een bediensysteem.

Daarnaast werken we als beheerder van de rijkswateren ook dagelijks aan de waterkwaliteit en aan voldoende water. Deze werkzaamheden, maar ook storingen, kunnen hinder veroorzaken. Natuurlijk wordt alles gedaan om dat tot een minimum te beperken.