Werkzaamheden

A20: weekendafsluiting richting Hoek van Holland 9 – 12 september 2022

Gepubliceerd op: 31 augustus 2022 - Laatste update: 28 februari 2023, 11:20

In het weekend van 9 tot 12 september 2022 is de snelweg A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding. Als voorbereiding op dit weekendwerk is afrit 8 Vlaardingen-West ’s nachts van 5 tot en met 8 september 2022 dicht.

Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met langere reistijd.

Afsluitingen

De weekendafsluiting op de A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis is van vrijdagavond 9 september 22.00 tot maandagochtend 12 september 05.00 uur.

  • De opritten bij de Holysingel en de Marathonweg in Vlaardingen zijn vanaf 21.00 uur afgesloten
  • Op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook dicht
  • Om sluipverkeer tegen te gaan, zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt in Vlaardingen afgesloten voor doorgaand verkeer

Omleidingen

Tijdens deze weekendafsluiting zijn er verschillende afsluitingen.

  • Doorgaand verkeer richting Hoek van Holland wordt omgeleid via de A4 en de N223
  • Verkeer vanuit Rotterdam/Delft naar Vlaardingen rijdt dan via de A20 afrit 10 Schiedam-Noord of A4 afrit 16 Vlaardingen-Oost
  • Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan omrijden via de Maassluissedijk

Geluidshinder

In het weekend wordt dag en nacht doorgewerkt. Er rijdt veel werkverkeer en er zijn verschillende werkzaamheden die zorgen voor geluid in de omgeving, zoals het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrails. Mogelijk is ook verlichting van de bouwplaats te zien.

Nachtafsluiting afrit 8 Vlaardingen 5 - 8 september 2022

Als voorbereiding op de weekendwerkzaamheden is afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) van 5 tot en met 8 september ’s nachts afgesloten tussen 21.00 en 05.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via op- en afrit 7 Maassluis en kan dan terugrijden naar afrit 8.

Meer informatie

Voor de Blankenburgverbinding wordt de A20 van 2 naar 3 rijstroken per rijrichting verbreed. Er is daarom in 2022 nog een aantal weekendafsluitingen. Meer informatie hierover is te vinden op onze projectpagina of de website van Blankenburgverbinding.

Op de website kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project. En u kunt hier een QR-code vinden voor de speciale bouwapp van het project. Deze app is ook te vinden in de app store, als u zoekt naar Blankenburgverbinding.