Werkzaamheden

Wegwerkzaamheden toegangsweg veerdam Holwerd

Gepubliceerd op: 26 april 2022 - Laatste update: 28 april 2022, 09:44

Vanaf maandag 9 tot en met vrijdag 20 mei 2022 voeren we werkzaamheden uit aan de Grandyk. Deze toegangsweg naar de veerdam Holwerd wordt dan voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

Van 9 tot en met 13 mei starten de voorbereidende werkzaamheden. In deze periode is de Grandyk gewoon toegankelijk voor autoverkeer. Voor fietsers is een tijdelijk fietsroute aangelegd. Om verkeershinder te beperken, vinden in de week van 16 tot en met 20 mei de asfalteringswerkzaamheden ‘s avonds vanaf 20.30 uur en in de nacht plaats.

Hinder

Deze werkzaamheden zullen enige hinder veroorzaken, maar hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van de veerdienst Holwerd – Ameland en de buslijnen van Arriva (lijnen 166 en 660). Ook het parkeerterrein op de veerdam blijft gewoon bereikbaar.

Tijdens de asfalteringswerkzaamheden is de Grandyk na de laatste afvaart naar Ameland (vanaf 20.30 uur) niet meer toegankelijk voor fietsers en autoverkeer. Het bedrijventerrein en de woningen aan de binnenzijde van de zeedijk blijven wel bereikbaar. Ook voor hulpdiensten blijft de veerdam altijd bereikbaar.

Eigenaar veerinrichting

We zijn eigenaar en beheerder van de veerinrichting in Holwerd en geven opdracht voor deze werkzaamheden. De combinatie De Boer & De Groot/SPIE Nederland/Jansma Drachten bv voert de werkzaamheden namens ons uit.