Werkzaamheden

Weekendafsluiting Gaasperdammertunnel (A9); 22-25 april 2022

Gepubliceerd op: 20 april 2022 - Laatste update: 20 april 2022, 12:40

Van vrijdagavond 22 tot maandagochtend 25 april 2022 is de Gaasperdammertunnel (snelweg A9) in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen.

Tijdens deze afsluiting krijgt de software van de tunnel een update en voeren we onderhoud uit.

Afsluitingen

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is de Gaasperdammertunnel afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen.

  • De rijbaan richting knooppunt Diemen is afgesloten van vrijdag 22 april 21.00 uur tot maandag 25 april 05.00 uur, inclusief alle op- en afritten.
  • De rijbaan richting knooppunt Holendrecht/Utrecht sluit op vrijdag 22 april om 23.00 uur.

Omleidingen

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A1/A10/A2 en A4. Verkeer in Amsterdam Zuidoost wordt via verschillende routes en borden omgeleid naar de A1 en de A2. Extra reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten.

Softwareupdate

In het weekend voeren we verschillende softwareupdates uit aan de tunnel. Deze zijn nodig voor de veiligheid in de tunnel en voor optimalisatie van de bediening. Na de update voeren we met aannemer IXAS tests uit om te kijken of alles in de nieuwe situatie werkt.

Hinder testen luidsprekers

In het weekend testen we ook de luidsprekers van de omroepinstallaties. Dit kan hinderlijk zijn vanwege het geluid. Deze test is gepland op zaterdagochtend 23 april vanaf 06.00 uur. Op zondagmiddag vindt de test nogmaals plaats.

Tunnelonderhoud

In de tunnel voeren we verschillende andere onderhoudswerkzaamheden uit aan de verlichting, de ventilatoren en de vluchtdeuren. Alle camera’s maken we schoon, zodat de verkeerscentrale weer goed zicht heeft op het verkeer. Buiten de tunnel maaien we de bermen en doen we asfaltonderhoud.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel gratis met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.