Werkzaamheden aan bruggen Stevincomplex op Afsluitdijk

Werkzaamheden

Werkzaamheden aan bruggen Stevincomplex op Afsluitdijk

Gepubliceerd op: 13 januari 2022

Rijkswaterstaat werkt van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 januari en op vrijdag 4 en zaterdag 5 februari 2022 aan de bruggen van het Stevincomplex (Den Oever). Tijdens deze periode is er deels geen (scheepvaart)verkeer mogelijk.

Werkzaamheden Afsluitdijk

Rijkswaterstaat gaat in de toekomst deze bruggen vervangen. Voorafgaand aan het vervangen van deze bruggen moeten er nog diverse onderzoeken worden uitgevoerd.

Het onderzoek bestaat uit het maken van sonderingen om meer inzicht te krijgen in de staat waarin de ondergrond zich bevindt. Dit is nodig om vast te stellen of de fundering waar de huidige brugpijlers op staan draagkrachtig is. Omdat de sterkte en het gedrag van de middenpijlers cruciaal is voor het veilig functioneren van de constructie gedurende de levensduur, is het van groot belang dat dit onderzoek en de bijbehorende berekeningen van met name de middenpijlers worden uitgevoerd.

De bruggen zijn tijdens de onderzoeken buiten gebruik. Het (scheepvaart)verkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden.

Hinder en omleidingen

Voor de scheepvaart

Voor de scheepvaart geldt een halve vaarwegstremming bij de bruggen op onderstaande momenten. Houd rekening met langere wachttijden.

  • Donderdag 20 januari van 20.00 tot 07.00 uur
  • Vrijdag 21 januari van 20.00 tot 07.00 uur
  • Zaterdag 22 januari van 18.00 tot 07.00 uur
  • Vrijdag 4 februari van 22.00 tot 08.00 uur
  • Zaterdag 5 februari van 22.00 tot 08.00 uur

Voor het wegverkeer

De snelweg A7 over de Afsluitdijk is afgesloten voor wegverkeer op onderstaande momenten. Het wegverkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.

  • Vrijdag 4 februari van 22.00 tot 08.00 uur
  • Zaterdag 5 februari van 22.00 tot 08.00 uur

Veiligheid

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de veiligheid en doorstroming op en rond de vaarwegen en zorgt ervoor dat eventuele hinder tot een minimum beperkt blijft. De veiligheid van de werknemers heeft de hoogste prioriteit.

Project Afsluitdijk

Los van deze werkzaamheden wordt de Afsluitdijk de komende jaren versterkt. Dit is nodig om ons land ook in de toekomst te beschermen tegen overstromingen. Kijk voor meer informatie op de projectwebsite De Afsluitdijk.

Stremming of afsluiting korter of langer

Afhankelijk van het verloop en de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden en de stremming korter of langer duren. Ga voor actuele informatie naar de website Vaarweginformatie Voor vragen kunt u contact opnemen met Loket Afsluitdijk. Het loket is bereikbaar via het telefoonnummer 0800-6040 en e-mailadres loket@deafsluitdijk.nl.