Werkzaamheden

A27: nachtafsluiting tussen knooppunt Gorinchem en afrit (23) Werkendam (richting Breda); 19 - 20 november 2021

Gepubliceerd op: 4 november 2021

Rijkswaterstaat voert noodzakelijk herstel uit aan het asfalt aan de zuidkant van de Merwedebrug van de snelweg A27 in de richting van Breda. Hiervoor is de A27 van vrijdag 19 november 22.00 uur en zaterdag 20 november 2021 08.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Afsluiting snelweg A27

Van vrijdag 19 november 22.00 uur tot zaterdag 20 november 08.00 uur is de A27 afgesloten tussen knooppunt Gorinchem en afrit (23) Werkendam richting Breda. Dat gebeurt op de volgende punten:

  • Verbindingsweg A15/A27 ter hoogte van knooppunt Gorinchem komende vanuit Rotterdam richting Breda.
  • Verbindingsweg A15/A27 ter hoogte van knooppunt Gorinchem komende vanuit Tiel richting Breda.
  • Op- en afrit (24) Avelingen van de A27 richting Breda.
  • Afrit (23) Werkendam van de A27 richting Breda.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract van Rijkswaterstaat in Zuid Nederland. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A27

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).