Herstel ventilatoren Wijkertunnel richting Amsterdam (A9)

Nieuwsbericht

Herstel ventilatoren Wijkertunnel richting Amsterdam (A9)

Gepubliceerd op: 14 oktober 2021 - Laatste update: 14 oktober 2021, 11:05

Op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober 2021 worden in de Wijkertunnel (A9) 4 ventilatoren teruggeplaatst in de tunnelbuis richting Amsterdam. Als het terugplaatsen van de ventilatoren volgens planning verloopt, kunnen vrachtwagens en touringcars vanaf zaterdag 16 oktober 2021 weer gebruik maken van deze tunnelbuis.

De tunnelbuis richting Alkmaar blijft voorlopig nog dicht voor vrachtwagens en touringcars. De ventilatoren die nu worden teruggeplaatst in de tunnelbuis richting Amsterdam zijn afkomstig uit de Schipholtunnel. Hier zijn onlangs alle ventilatoren vervangen. 4 ventilatoren zijn waar nodig aangepast, getest en kunnen worden hergebruikt.

Voor de tunnelbuis richting Alkmaar zijn geen ventilatoren beschikbaar die uit de Schipholtunnel komen. Hiervoor worden de ventilatoren gebruikt die uit de Wijkertunnel zijn gehaald. Deze ventilatoren worden nu hersteld en uiteindelijk weer teruggeplaatst. Het is nog onduidelijk hoeveel tijd dit herstel kost.

Nachtelijke afsluitingen tunnel en omleiding

Om de ventilatoren te plaatsen en aan te sluiten gaat de tunnelbuis van de Wijkertunnel richting Amsterdam gedurende 2 avonden en nachten dicht. De afsluiting begint op zowel donderdag als vrijdag om 21.00 uur en duurt tot 07.00 uur. De tunnelbuis richting Alkmaar blijft deze nachten gewoon open. Het verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22).

In verband met de afsluiting moet het verkeer vrijdag 15 oktober 2021 in de ochtendspits rekening houden met extra verkeersdrukte.

Goed voorbereid de weg op

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis goed voor te bereiden. Dit kan via de pagina Geplande werkzaamheden en door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen.

Meer informatie werkzaamheden Wijkertunnel

Meer informatie is te vinden op de pagina over de Wijkertunnel. Weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (gratis) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).