Werkzaamheden

Vooraankondiging: afsluiting A12 Utrecht richting Den Haag tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug vanwege groot onderhoud

Gepubliceerd op: 29 juni 2021 - Laatste update: 30 juni 2021, 15:02

Rijkswaterstaat verwacht van 27 september tot 7 oktober 2021 zeer ernstige verkeershinder op de snelweg A12 Utrecht richting Den Haag tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk. Vanwege groot onderhoud wordt dit traject van de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug 9 dagen rijbaanbreed afgesloten.

Het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk wordt over een lengte van 4,5 km vervangen door geluidsreducerend asfalt. Daarnaast vinden er tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden diverse onderhoudswerkzaamheden plaats. Doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met grootschalige omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Hinder – extra reistijd kan oplopen tot 60 minuten

Tussen maandag 27 september 21.00 uur en donderdag 7 oktober 2021 05.00 uur werkt Rijkswaterstaat aan de snelweg A12 Utrecht richting Den Haag tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk (12). De A12 is tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug (13) volledig afgesloten voor al het verkeer. Ook zijn de verbindingswegen en op- en afritten op dit traject afgesloten. Het is wel mogelijk bij Nieuwerbrug de A12 op te gaan. Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zijn minder rijstroken beschikbaar. Verkeer moet rekening houden met grootschalige omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Met een volledige afsluiting van meerdere dagen achter elkaar kunnen we relatief meer werk verzetten, is het duurzamer en kunnen we de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerker beter garanderen dan bij kortstondige afsluitingen.

Omleidingen en alternatieven

Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de snelweg A2, snelweg A9 en snelweg A4. Verkeer richting Rotterdam via de A2, snelweg A27 en snelweg A15. Lokaal verkeer wordt via gele informatieborden omgeleid.

We raden aan om, voor wie dat mogelijk is, alternatieven te kiezen en de grote hinder te vermijden. Bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.