A27: Avond- en nachtafsluitingen ter hoogte van knooppunt Hooipolder (in beide richtingen); 18-19 februari 2021

Werkzaamheden

A27: Avond- en nachtafsluitingen ter hoogte van knooppunt Hooipolder (in beide richtingen); 18-19 februari 2021

Gepubliceerd op: 18 februari 2021, 17:39 - Laatste update: 18 februari 2021, 17:37

Om vorstschade aan het asfalt te herstellen voert Rijkswaterstaat reparaties uit aan de snelweg A27. De A27 is daardoor afgesloten tussen knooppunt Hooipolder en Oosterhout-Zuid richting Breda van donderdag 18 februari 21.00 uur tot vrijdag 19 februari 2021 06.00 uur. Tegelijkertijd is de A27 tussen knooppunt Hooipolder en afrit (20) Geertruidenberg richting Gorinchem afgesloten voor al het verkeer.

Weggebruikers dienen hierdoor rekening te houden met omleidingen en extra reistijd.

Afsluitingen en Omleidingsroutes A27

De snelweg A27 vanaf knooppunt Hooipolder tot afrit (17) Oosterhout-Zuid in de richting van Breda is op de volgende locaties afgesloten:

  • Oprit naar A27 vanuit knooppunt Hooipolder
  • Op- en afrit (19) Oosterhout
  • Afrit (18) Oosterhout-Oost
  • Afrit (17) Oosterhoud-Zuid

De A27 tussen knooppunt Hooipolder en afrit (20) Geertruidenberg richting Gorinchem is op de volgende locaties afgesloten:

  • Oprit naar A27 vanuit knooppunt Hooipolder
  • Afrit (20) Geertruidenberg van de A27

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Vorstschade aan het asfalt

De winterse omstandigheden hebben afgelopen periode tot asfaltschades geleid. Daar waar nodig zijn tijdelijke maatregelen getroffen en spoedreparaties uitgevoerd. In de komende weken vinden in Zuid-Nederland nog meer herstelwerkzaamheden plaats. Wanneer schade geen direct gevaar oplevert, wordt deze meegenomen in de onderhoudswerkzaamheden die vanaf het voorjaar van 2021 worden uitgevoerd. Wel nemen we tijdelijke veiligheidsmaatregelen voor de weggebruikers, maar ook om veilig te kunnen werken. Zo plaatsen we onder meer waarschuwingsborden, stellen we snelheidsbeperkingen in en waar nodig sluiten we rijstroken af.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A27

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).