Snelweg A4

De A4 loopt van Amsterdam via Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam en Bergen op Zoom naar de Belgische grens bij Zandvliet.

Komende maanden veel verkeershinder rond Amsterdam

(Paul Overbeek, Rijkswaterstaatreporter) PAUL OVERBEEK: Vanaf mei tot en met oktober staan er meerdere wegwerkzaamheden gepland op de wegen rond Amsterdam. (Paul staat op een gebouw langs de A10) Verder gaat er gewerkt worden aan  het spoor, dat zie je hier achter mij. En ook staan er een aantal grote evenementen gepland. Dit betekent voor reizigers naar Amsterdam, en die via Amsterdam willen reizen, dat je rekening moet houden met extra drukte op de wegen, en ook rekening moet houden met vertraging. Dit is vervelend en lastig, maar helaas onvermijdelijk. (Paul loopt langs de vangrail langs de A1 bij Watergraafsmeer) In mei gaan we aan de slag op de A1 bij knooppunt Watergraafsmeer. Verder gaat er gewerkt worden op de A10 op verschillende trajecten, maar ook gaan we werken aan de A4. En dat is tussen knooppunt De Hoek en knooppunt Burgerveen. Ook wordt er gewerkt aan de tweede Coentunnel. Na de zomer gaan we aan de  slag op de A10 Oost bij Amsterdam. (Paul staat bij de brug in de A10 bij Zeeburg) Wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden aan het spoor gaan zorgen voor vertraging. En die vertraging, die kan oplopen tot een uur. Dit gaan we zeker merken op de  wegen in en rondom de stad en in de regio. Ook op wegen waar niet gewerkt wordt, en geen afsluitingen zijn. Bovenop deze werkzaamheden vinden er ook een aantal grote evenementen plaats, waardoor er veel drukte in de regio zal komen. Denk daarbij onder andere aan het Festival op de Ring, de ring A10, in verband met 750 jaar Amsterdam. In de maand juni vindt de NAVO-top plaats in Den Haag, en ook daarvoor zullen verkeersmaatregelen getroffen gaan worden. Dan de maand augustus. Sail Amsterdam gaat weer plaatsvinden, en dat trekt als vanouds natuurlijk heel veel bezoekers. (Paul staat langs de A10 bij de Coentunnel) Al met al gaat dit veel hinder opleveren. Met elkaar kunnen we de hinder zoveel mogelijk beperken door slim te gaan reizen. Denk daarbij aan vaker thuiswerken, als dat mogelijk is, eventueel buiten de spits te gaan reizen dus: mijd de spits, of gebruik te maken van alternatieve vervoersmiddelen. Denk daarbij aan het openbaar vervoer of de fiets. En je kunt natuurlijk gaan carpoolen. Surf voor een volledig overzicht van de  wegwerkzaamheden en afsluitingen in Amsterdam naar amsterdambereikbaar.nl/2025. En kijk natuurlijk voor de actuele verkeersinformatie op rwsverkeersinfo.nl

Wegwerkzaamheden A4

Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Projecten op de A4

A4: groot onderhoud De Hoek - Burgerveen

IN VOORBEREIDING Noord-Holland

Het asfalt tussen De Hoek en Burgerveen is aan vervanging toe. Daarom is er groot onderhoud nodig, zodat dit stuk van de A4 weer jaren mee gaat.

A4: verbeteren doorstroming A4 Haaglanden-N14

GEPAUZEERD Zuid-Holland

We verbeteren de komende jaren de doorstroming op snelweg A4 Haaglanden en de N14. Zo blijft de regio Den Haag bereikbaar en aantrekkelijk voor bedrijven en inwoners.

A4/A17: plaatsen geluidschermen bij Dinteloord en Standdaarbuiten

IN VOORBEREIDING Noord-Brabant

We plaatsen geluidschermen bij Dinteloord en Standdaarbuiten om de geluidhinder te verminderen. Ook verleggen we kabels en leidingen,

Feiten over de A4

de A4 is 125 km lang

  • De hogesnelheidslijn HSL-Zuid kruist de A4 bovenlangs bij Hoogmade.
  • Het Ringvaartaquaduct bij Roelofarendsveen is het oudste aquaduct van Nederland (1961).
  • De eerste delen van de A4 zijn aangelegd in de jaren 30, zoals het stuk tussen Amsterdam en Sassenheim (1938).
  • De Schipholtunnel, de Beneluxtunnel en de Ketheltunnel maken deel uit van de A4.
  • In 2012 ging de bouw van de A4 tussen Delft en Schiedam van start. Eind 2015 werd het 7 km lange wegdeel opengesteld voor het verkeer.
  • Het routeontwerp van de A4 is gebaseerd op de ontwikkeling van de Deltaroute, dwars door het deltagebied van Nederland en Vlaanderen. Door de A4 onder meer als een rivier op te vatten, is er consequent gekozen voor water- en rietvegetatie bij drassige terreinen. Het refereert aan de rol van water in de Nederlandse en Belgische Delta en draagt bij aan de eigen identiteit van de Deltaroute A4.

Snelheid en spitsstroken

Nieuws over de A4